Vanliga frågor [och våra svar]

När grundades Sevan?

Sevan grundades 1989 av Hratch Maroutian.

Vad är meze?

Meze är orientaliska smårätter som serveras tillsammans. Det kan vara sallader, röror, köttspett, inlagda grönsaker och sötsaker som trängs tillsammans i en salig blandning. Varje rätt har sin egen smak och särprägel. De är ofta kryddiga och smakrika, men inte heta. Det är ett sätt att umgås och äta tillsammans i hela Mellanöstern, Östra Medelhavet och Norra Afrika.

Kan jag köpa produkter direkt från er?

Nej, tyvärr har vi ingen försäljning till privatpersoner i dagsläget. Är det någon speciell produkt du letar efter? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en butik som har den i närheten.

Vad innehåller Granatäppeljuice?

Juice är en skyddad beteckning och får inte innehålla någonting annat än just ren juice. Vår granatäppeljuice innehåller juice från 3-4 kg granatäpplen. Inget annat.

Hur kokar jag bulgur?

Grov och medelgrov bulgur kokas i lätt saltat vatten i ca 10 minuter. Beräkna 3 dl bulgur och knappt 6 dl lätt saltat vatten, eller buljong, till 4 portioner. Finmald bulgur som ska ätas i den libanesiska salladen tabbouleh ska inte kokas alls utan bara blötläggas. Räkna med att 1 dl bulgur suger åt sig 1 dl vätska.

Varför har ni bytt skruvkork på er Granatäppeljuice?

Den gamla skruvkorken kunde vara svår att öppna och vi fick klagomål på att det var lätt att spilla när man öppnade den. Därför har vi bytt skruvkorken till en bättre. De är väldigt lika i utseende, men den nya är mer praktisk.

Var hittar jag era produkter?

Sevans produkter finns idag på ICA, Coop, Willys, Hemköp, Citygross och Netto samt i butiker som är specialiserade på Världens mat. Sevan säljer även till restauranger, storkök och industri. Export sker till fler än 10 olika länder.

Hur blir jag företagskund hos er?

Kontakta någon av våra säljare på tel 08-546 070 00 så hjälper de dig.

© Copyright 2017, Sevan AB