li_sevan4_tryck.png

Sevans framgång uppmärksammas – Gasellföretag för tredje gången

17 OKTOBER 2022 08:00

 

Sevans producerande bolag, Sevan Hummus Factory i Rosersberg, har blivit utnämnt till Gasellföretag 2022 av Dagens Industri. Det blir totalt den tredje gången som Sevans koncern får utmärkelsen tilldelad. Under Sevans mångåriga historia har koncernens omsättning hunnit växa till närmare en halv miljard kronor och bolagen sysselsätter idag fler än 50 anställda med ursprung från över 20 olika länder.

 

– Det är tack vare teamets mod, envishet och oklanderliga tillit som vi kunnat växa lönsamt och med kvalitet. Trots år som har präglats av pandemi, hårt ansträngda logistikflöden och knivskarp konkurrens är vi ett av Sveriges snabbast växande bolag tack vare vår grundläggande övertygelse om att det vi gör är meningsfullt, säger Elin Ingves Pyk, VD på Sevan.

 

Varje år uppmärksammar Dagens Industri Sveriges mest framgångsrika och snabbast växande företag. Ett nålsöga som mindre än 1 procent av alla Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för. Under den snabba tillväxtresan har det varit kritiskt att hitta rätt kompetens, där Sevan bland annat har samarbetat med både Jobbsprånget, ett initiativ som matchar nyanlända akademiker med företag och Nystartsjobb, för den som varit borta från arbetslivet en längre tid, via Arbetsförmedlingen.

 

– Vi på Sevan är uppfyllda av tanken att mat förenar och det har varit avgörande att anställa medarbetare som är modiga, nyfikna och älskar mat. De senaste åren har vi välkomnat närmare 20 praktikanter i vad som varit deras första riktiga möte med den svenska arbetsmarknaden och flera av dem har erbjudits anställning efter avslutad praktik, fortsätter Elin Ingves Pyk, VD på Sevan.

 

På fabriken i Rosersberg arbetar 17 anställda, varav fyra började som Jobbsprångare. Sevans vision är att, genom möten över maten, bidra till ett samhälle där alla känner sig välkomna till bords.

 

Om DI Gasell

 

Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

 

Ett Gasellföretag har:

 

  • En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen
  • Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser


Läs denna artikel på mynewsdesk:

Sevans framgång uppmärksammas – Gasellföretag för tredje gången