Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

falafel

falafel

Falafel äts oftast som ensamrätt men den pryder sin plats på mezebordet tillsammans med tarator och härligt rosa rovor. En äkta libanesisk falafel görs på favabönor och kikärtor som mixas och blandas med kryddor innan de steks gyllene och frasiga. Gör härlig, krispig falafel snabbt och lätt med vår falafelmix.
Ingredienser
1 dl Citronsaft
1 frp Sevan falafelmix
1 dl Sevan tahina
3 dl Neutral olja
Gör så här
  1. Blanda Sevan falafelmix med 2,5 dl vatten. Låt svälla i 1 timme. Forma till platta bollar och fritera dem gyllene i oljan.
  2. Servera med Sevan rovor och falafelsåsen tarator som du gör genom att blanda Sevan tahina med citronsaft och vatten. Tahinan kommer att bli tjock och hård när den blandas med citronsaften men blir såsig igen av vattnet. Klart!
  3. Tips! Blir det något kvar av såsen är den perfekt tillsammans med grillad kyckling.
Ingredienser
1 dl Citronsaft
1 frp Sevan falafelmix
1 dl Sevan tahina
3 dl Neutral olja
Gör så här
  1. Blanda Sevan falafelmix med 2,5 dl vatten. Låt svälla i 1 timme. Forma till platta bollar och fritera dem gyllene i oljan.
  2. Servera med Sevan rovor och falafelsåsen tarator som du gör genom att blanda Sevan tahina med citronsaft och vatten. Tahinan kommer att bli tjock och hård när den blandas med citronsaften men blir såsig igen av vattnet. Klart!
  3. Tips! Blir det något kvar av såsen är den perfekt tillsammans med grillad kyckling.

Glöm inte att köpa hem: