Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

grillad lammfilé med sötpotatissallad, persilja och granatäpple

grillad lammfilé med sötpotatissallad, persilja och granatäpple

Ingredienser
LAMMFILÉ
800 g lammytterfilé
2 msk paprikapulver
1 tsk salt
SÖTPOTATISSALLAD
600 g sötpotatis
2 stjälkar salladslök
1/2 röd paprika
2 dl Granatäppelkärnor
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk mynta
2 msk olivolja
1 dl Citronsaft
TILLBEHÖR
Vitlökscrème
Gör så här
  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Marinera köttet minst 30 minuter. Grilla sedan filén ca 8 minuter per sida.
  2. Skala och koka potatisen. Låt svalna och skär sedan i mellangrova bitar. Skiva löken och finhacka paprikan.Blanda samtliga ingredienser till sötpotatissalladen i en skål eller på ett stort fat.
  3. Smaksätt med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
Ingredienser
LAMMFILÉ
800 g lammytterfilé
2 msk paprikapulver
1 tsk salt
SÖTPOTATISSALLAD
600 g sötpotatis
2 stjälkar salladslök
1/2 röd paprika
2 dl Granatäppelkärnor
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk mynta
2 msk olivolja
1 dl Citronsaft
TILLBEHÖR
Vitlökscrème
Gör så här
  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Marinera köttet minst 30 minuter. Grilla sedan filén ca 8 minuter per sida.
  2. Skala och koka potatisen. Låt svalna och skär sedan i mellangrova bitar. Skiva löken och finhacka paprikan.Blanda samtliga ingredienser till sötpotatissalladen i en skål eller på ett stort fat.
  3. Smaksätt med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.

Glöm inte att köpa hem: