Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

kryddstarka lammfärsspett med rödlökssallad, olivpotatisar och rökig hummus

kryddstarka lammfärsspett med rödlökssallad, olivpotatisar och rökig hummus

Ingredienser
LAMMFÄRSSPETT
600 g lammfärs
100 g Fetaost
1 ½ msk citronjuice
2 Vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 ½ tsk harissa
2 msk olivolja
salt och peppar
CITRON OCH RÖDLÖKSSALLAD
2 Rödlök
2 msk citronjuice
2 tsk persilja, hackad
OLIVPOTATISAR
100 g Svarta oliver
600 g potatis, kokt
1 msk persilja, hackad
RÖKIG HUMMUS
Sevan Hummus Original
2 baconskivor eller sidfläsk.
Gör så här
LAMMFÄRSSPETT
  1. Blanda samtliga ingredienser till lammfärsspetten och smaka av med salt och peppar.
  2. Knåda färsen ordentligt och rulla sedan färsen till korvar och tryck sedan fast dem på ett grillspett. Fördela färsen runt 8 spett och grilla de sedan i ca 10 minuter.
CITRON OCH RÖDLÖKSSALLAD
  1. Skiva rödlöken tunt och marinera den i citron, olivolja, salt och persilja.
OLIVPOTATISAR
  1. Finhacka oliverna.
  2. Stek dem kokta potatisarna i olja tills det att dem får en fin färg.
  3. Vänd runt dem i oliverna samt den hackade persiljan. Smaka av med salt.
RÖKIG HUMMUS
  1. Skär bacon eller sidfläsk i bitar.Fräs i smör till det blir riktigt krispiga.
  2. Rör ner stekfettet i hummusen.
  3. Toppa med det knapriga baconet eller sidfläsket.
SERVERING
  1. Avnjut de nylagade lammfärsspetten med den rökiga hummusen, olivpotatisarna och rödlökssalladen. Servera gärna med ett gott pitabröd till.
Ingredienser
LAMMFÄRSSPETT
600 g lammfärs
100 g Fetaost
1 ½ msk citronjuice
2 Vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 ½ tsk harissa
2 msk olivolja
salt och peppar
CITRON OCH RÖDLÖKSSALLAD
2 Rödlök
2 msk citronjuice
2 tsk persilja, hackad
OLIVPOTATISAR
100 g Svarta oliver
600 g potatis, kokt
1 msk persilja, hackad
RÖKIG HUMMUS
Sevan Hummus Original
2 baconskivor eller sidfläsk.
Gör så här
LAMMFÄRSSPETT
  1. Blanda samtliga ingredienser till lammfärsspetten och smaka av med salt och peppar.
  2. Knåda färsen ordentligt och rulla sedan färsen till korvar och tryck sedan fast dem på ett grillspett. Fördela färsen runt 8 spett och grilla de sedan i ca 10 minuter.
CITRON OCH RÖDLÖKSSALLAD
  1. Skiva rödlöken tunt och marinera den i citron, olivolja, salt och persilja.
OLIVPOTATISAR
  1. Finhacka oliverna.
  2. Stek dem kokta potatisarna i olja tills det att dem får en fin färg.
  3. Vänd runt dem i oliverna samt den hackade persiljan. Smaka av med salt.
RÖKIG HUMMUS
  1. Skär bacon eller sidfläsk i bitar.Fräs i smör till det blir riktigt krispiga.
  2. Rör ner stekfettet i hummusen.
  3. Toppa med det knapriga baconet eller sidfläsket.
SERVERING
  1. Avnjut de nylagade lammfärsspetten med den rökiga hummusen, olivpotatisarna och rödlökssalladen. Servera gärna med ett gott pitabröd till.

Glöm inte att köpa hem: