LAX MED CURRYHUMMUS
LAX MED CURRYHUMMUS |
Ingredienser
4 st | Laxfiléer |
Svarta & Vita Seasamfrön |
Glaze Lax
1,5 msk | Japansk soya |
1,5 msk | Teriyakisås |
1 tsk | Citronsaft |
1 tsk | Sesamolja |
1 tsk | Riven ingefära |
1 tsk | Honung |
VINÄGRETT
4 msk | Olivolja |
1 msk | Vitvinsvinäger |
1 tsk | Dijonsenap |
salt & peppar |
Tillbehör
1 st | zucchini |
2 st | Morötter |
2 st | Gröna syrliga äpplen |
70 g | Mixsallad |
1 dl | Pumpakärnor |
150 g | Sevan Hummus Curry/Rotfrukt |
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Rör ihop ingredienserna till glazen.
- Lägg laxfiléerna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla över glazen och strö över svarta och vita sesamfrön. Grädda i ugnen 15-20 min beroende på ugn.
- Vispa ihop vinägretten.
- Strimla zucchinin och morötterna. Hacka äpplen. Massera med vinägrett.
- Uppläggning: Lägg en salladsbädd i botten, de strimlade grönsakerna, strö över pumpakärnor och toppa med laxen. Lägg klickar med hummusen runt om.
Ingredienser
Glaze Lax
VINÄGRETT
Tillbehör
|
Gör så här
|