Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

LAX MED CURRYHUMMUS

LAX MED CURRYHUMMUS

Ingredienser
4 st Laxfiléer
Svarta & Vita Seasamfrön
Glaze Lax
1,5 msk Japansk soya
1,5 msk Teriyakisås
1 tsk Citronsaft
1 tsk Sesamolja
1 tsk Riven ingefära
1 tsk Honung
VINÄGRETT
4 msk Olivolja
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap
salt & peppar
Tillbehör
1 st zucchini
2 st Morötter
2 st Gröna syrliga äpplen
70 g Mixsallad
1 dl Pumpakärnor
150 g Sevan Hummus Curry/Rotfrukt
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör ihop ingredienserna till glazen.
  3. Lägg laxfiléerna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla över glazen och strö över svarta och vita sesamfrön. Grädda i ugnen 15-20 min beroende på ugn.
  4. Vispa ihop vinägretten.
  5. Strimla zucchinin och morötterna. Hacka äpplen. Massera med vinägrett.
  6. Uppläggning: Lägg en salladsbädd i botten, de strimlade grönsakerna, strö över pumpakärnor och toppa med laxen. Lägg klickar med hummusen runt om.
Ingredienser
4 st Laxfiléer
Svarta & Vita Seasamfrön
Glaze Lax
1,5 msk Japansk soya
1,5 msk Teriyakisås
1 tsk Citronsaft
1 tsk Sesamolja
1 tsk Riven ingefära
1 tsk Honung
VINÄGRETT
4 msk Olivolja
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap
salt & peppar
Tillbehör
1 st zucchini
2 st Morötter
2 st Gröna syrliga äpplen
70 g Mixsallad
1 dl Pumpakärnor
150 g Sevan Hummus Curry/Rotfrukt
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör ihop ingredienserna till glazen.
  3. Lägg laxfiléerna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla över glazen och strö över svarta och vita sesamfrön. Grädda i ugnen 15-20 min beroende på ugn.
  4. Vispa ihop vinägretten.
  5. Strimla zucchinin och morötterna. Hacka äpplen. Massera med vinägrett.
  6. Uppläggning: Lägg en salladsbädd i botten, de strimlade grönsakerna, strö över pumpakärnor och toppa med laxen. Lägg klickar med hummusen runt om.