Lax- och rödbetsrullar med labnehkräm och mynta

Dessa snittar passar perfekt på buffébordet eller som förrätt. Sältan från laxen balanseras upp av den krämiga röran, jordigheten i betorna och nötigheten hos sesam. Rödbetor och labnehost utgör en självklar smakkombination.

Ingredienser

Laxrullar:
300 g
kallrökt lax
1 dl
sesamfrön
rödbetsrullar:
2-3 st
stora rödbetor
flingsalt
Fyllning:
1 fp
Sevan labneh
200 g
naturell färskost
1/2 kruka
mynta
1/2 msk
honung
salt och peppar

Gör såhär

1. Rödbetsrullar: Skala och dela rödbetorna på hälften. Koka i saltat vatten ca 1 
timme eller tills de är mjuka. Låt svalna. 
2. Sesamfrön till laxrullen: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Ställ åt sidan och 
låt svalna. 
3. Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen med en stavmixer. 
4. Laxrullar: Lägg laxskivorna på en bit plastfolie (ca 20x30 cm). Bred över hälften 
av fyllningen och rulla ihop tajt med hjälp av plastfolien. Låt stå i kylen ca 30 
min. Häll ut sesamfröna på en plåt eller fat. Ta ut rullen och rulla den i fröna. Skiva 
laxrullen i 2 cm tjocka skivor. 
5. Rödbetsrullar: Skiva rödbetorna till tunna skivor. Häll över lite flingsalt och låt 
stå ca 10 min, för att dra ur vätskan. Torka av saltet med hushållspapper. Lägg 
rödbetsskivorna på en bit plastfolie (ca 20x30 cm). Bred över resten av fyllningen 
och rulla ihop tajt med hjälp av plastfolien. Låt stå i kylen ca 30 min. Skiva upp 
rödbetsrullen i 2 cm tjocka skivor.

Glöm inte att köpa hem: