Levain med hummus grön ärta, sparris & pocherat ägg

Passa på att göra denna hummusmacka när det är sparrissäsong. Smörstek en skiva levainbröd tills den fått färg och bred sedan på ett generöst lager hummus. Pochera ett ägg och stek sparrisen helt hastigt. Toppa med ärtskott, parmesan och rosmarin. En snabblagad lunch eller lyxig helgfrukost.

Ingredienser

2 skivor
levain
1 msk
olivolja alt Smör
150 g
Hummus Grön Ärta
1 knippe
sparris
2 st
ägg
2 msk
ättika
vatten
1 näve
ärtskott
färsk rosmarin
hyvlad parmesan
flingsalt
matolja

Gör såhär

  1. Stek brödet på hög temperatur i smör eller olivolja. Ta ur från pannan och placera på en tallrik och strö över lite flingsalt.
  2. Bred på hummus på mackorna.
  3. Pochera äggen: knäck äggen i en skål med ättika och vatten. Låt dra till sig lite. Koka upp vatten, stäng av plattan. Dra med en sked i vattnet så att en virvel bildas. Tillsätt äggen försiktigt. Låt vara i vattnet 3-4 min. Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper.
  4. Stek sparrisen snabbt i olja på medelhög temperatur, salta och peppra. Fördela sparrisen på smörgåsarna.
  5. Lägg äggen ovanpå sparrisen och toppa med ärtskott, hyvlad parmesan, flingsalt och hackad rosmarin

Glöm inte att köpa hem: