Levain med Hummus Grön Ärta, sparris & pocherat ägg

Sparrissäsong? Gör denna macka! Smörstek en skiva levainbröd tills den fått färg och bred sedan på ett generöst lager hummus. Pochera ett ägg och stek sparrisen hastigt. Toppa med ärtskott, parmesan och rosmarin. En snabblagad lunch eller lyxig helgfrukost!

Ingredienser

Portioner: 2
Bröd:
2 skivor
levain
1 msk
smör eller olivolja
flingsalt
1 frp (150 g)
Sevan Hummus Grön Ärta
Pocherade ägg:
2 st
ägg
2 msk
ättika
vatten
Topping:
1 knippe
sparris
1 näve
ärtskott
hyvlad parmesan
färsk rosmarin
olja
salt och peppar

Gör såhär

  1. Stek brödet på hög temperatur i smör eller olivolja. Ta ur från pannan och placera på en tallrik och strö över lite flingsalt.
  2. Bred på hummus på mackorna.
  3. Pochera äggen: knäck äggen i en skål med ättika och vatten. Låt dra till sig lite. Koka upp vatten, stäng av plattan. Dra med en sked i vattnet så att en virvel bildas. Tillsätt äggen försiktigt. Låt vara i vattnet 3-4 min. Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper.
  4. Stek sparrisen snabbt i olja på medelhög temperatur, salta och peppra. Fördela sparrisen på smörgåsarna.
  5. Lägg äggen ovanpå sparrisen och toppa med ärtskott, hyvlad parmesan, flingsalt och hackad rosmarin.

Glöm inte att köpa hem: