Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Levain med hummus grön ärta, sparris & pocherat ägg

Levain med hummus grön ärta, sparris & pocherat ägg

Ingredienser
2 skivor Levain
1 msk Olivolja alt Smör
150 g Hummus Grön Ärta
1 knippe Sparris
2 st Ägg
2 msk Ättika
Vatten
1 näve Ärtskott
Färsk rosmarin
Hyvlad parmesan
Flingsalt
Matolja
Gör så här
  1. Stek brödet på hög temperatur i smör eller olivolja. Ta ur från pannan och placera på en tallrik och strö över lite flingsalt.
  2. Bred på hummus på mackorna.
  3. Pochera äggen: knäck äggen i en skål med ättika och vatten. Låt dra till sig lite. Koka upp vatten, stäng av plattan. Dra med en sked i vattnet så att en virvel bildas. Tillsätt äggen försiktigt. Låt vara i vattnet 3-4 min. Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper.
  4. Stek sparrisen snabbt i olja på medelhög temperatur, salta och peppra. Fördela sparrisen på smörgåsarna.
  5. Lägg äggen ovanpå sparrisen och toppa med ärtskott, hyvlad parmesan, flingsalt och hackad rosmarin.
Ingredienser
2 skivor Levain
1 msk Olivolja alt Smör
150 g Hummus Grön Ärta
1 knippe Sparris
2 st Ägg
2 msk Ättika
Vatten
1 näve Ärtskott
Färsk rosmarin
Hyvlad parmesan
Flingsalt
Matolja
Gör så här
  1. Stek brödet på hög temperatur i smör eller olivolja. Ta ur från pannan och placera på en tallrik och strö över lite flingsalt.
  2. Bred på hummus på mackorna.
  3. Pochera äggen: knäck äggen i en skål med ättika och vatten. Låt dra till sig lite. Koka upp vatten, stäng av plattan. Dra med en sked i vattnet så att en virvel bildas. Tillsätt äggen försiktigt. Låt vara i vattnet 3-4 min. Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper.
  4. Stek sparrisen snabbt i olja på medelhög temperatur, salta och peppra. Fördela sparrisen på smörgåsarna.
  5. Lägg äggen ovanpå sparrisen och toppa med ärtskott, hyvlad parmesan, flingsalt och hackad rosmarin.

Glöm inte att köpa hem: