Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Pulled Beef - Sevan style

Pulled Beef - Sevan style

Ingredienser
Tahina Yoghurt
1 st Hel vitlök
1 msk Tahina
2 dl matyoghurt
0,5 st lime
0,5 tsk Sumac
Olivolja
salt och peppar
Pulled Beef
1 kg Högrev
2 st Gula lökar
1,5 dl Granatäppelsirap
3 st Vitlöksklyftor
2 tsk Harissa
2-3 tsk Sju kryddor
0,5 tsk Krossad svartpeppar
1-2 msk Olivolja
1 dl Vatten
1 msk Ättiksprit
0,5 msk Kalvfond
1 msk ättiksprit
0,5 msk kalvfond
Gör så här
Tahina Yoghurt
  1. Rosta vitlöken genom att skära bort den övre delen på en hel vitlök och lägg den på folie. Ringla över olivolja, salta och peppra. Täck med folie och tillaga i ugnen i 225 °C i ca 20 minuter.
  2. Blanda matyoghurten med tahina, limesaft och sumac. När vitlöken har svalnat klämmer du ut vitlöksklyftorna ur sit skal och blandar ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Pulled Beef
  1. Sätt ugnen på 125 °C
  2. Skala lök och vitlök, skär i skivor. Blanda kryddor, olivolja och granatäppelsirap som du gnider in i köttet. Lägg kött, lök och vitlök i en gjutjärnsgryta.
  3. Häll på vatten, ättiksprit och kalvfonden. Lägg på lock och tillaga i ugnen i 4 timmar.
  4. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med allt i grytan, precis innan servering.
Ingredienser
Tahina Yoghurt
1 st Hel vitlök
1 msk Tahina
2 dl matyoghurt
0,5 st lime
0,5 tsk Sumac
Olivolja
salt och peppar
Pulled Beef
1 kg Högrev
2 st Gula lökar
1,5 dl Granatäppelsirap
3 st Vitlöksklyftor
2 tsk Harissa
2-3 tsk Sju kryddor
0,5 tsk Krossad svartpeppar
1-2 msk Olivolja
1 dl Vatten
1 msk Ättiksprit
0,5 msk Kalvfond
1 msk ättiksprit
0,5 msk kalvfond
Gör så här
Tahina Yoghurt
  1. Rosta vitlöken genom att skära bort den övre delen på en hel vitlök och lägg den på folie. Ringla över olivolja, salta och peppra. Täck med folie och tillaga i ugnen i 225 °C i ca 20 minuter.
  2. Blanda matyoghurten med tahina, limesaft och sumac. När vitlöken har svalnat klämmer du ut vitlöksklyftorna ur sit skal och blandar ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Pulled Beef
  1. Sätt ugnen på 125 °C
  2. Skala lök och vitlök, skär i skivor. Blanda kryddor, olivolja och granatäppelsirap som du gnider in i köttet. Lägg kött, lök och vitlök i en gjutjärnsgryta.
  3. Häll på vatten, ättiksprit och kalvfonden. Lägg på lock och tillaga i ugnen i 4 timmar.
  4. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med allt i grytan, precis innan servering.