Pulled Beef - Sevan style
Pulled Beef - Sevan style |
Ingredienser
Tahina Yoghurt
1 st | Hel vitlök |
1 msk | Tahina |
2 dl | matyoghurt |
0,5 st | lime |
0,5 tsk | Sumac |
Olivolja |
salt och peppar |
Pulled Beef
1 kg | Högrev |
2 st | Gula lökar |
1,5 dl | Granatäppelsirap |
3 st | Vitlöksklyftor |
2 tsk | Harissa |
2-3 tsk | Sju kryddor |
0,5 tsk | Krossad svartpeppar |
1-2 msk | Olivolja |
1 dl | Vatten |
1 msk | Ättiksprit |
0,5 msk | Kalvfond |
1 | msk ättiksprit |
0,5 | msk kalvfond |
Gör så här
Tahina Yoghurt
- Rosta vitlöken genom att skära bort den övre delen på en hel vitlök och lägg den på folie. Ringla över olivolja, salta och peppra. Täck med folie och tillaga i ugnen i 225 °C i ca 20 minuter.
- Blanda matyoghurten med tahina, limesaft och sumac. När vitlöken har svalnat klämmer du ut vitlöksklyftorna ur sit skal och blandar ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Pulled Beef
- Sätt ugnen på 125 °C
- Skala lök och vitlök, skär i skivor. Blanda kryddor, olivolja och granatäppelsirap som du gnider in i köttet. Lägg kött, lök och vitlök i en gjutjärnsgryta.
- Häll på vatten, ättiksprit och kalvfonden. Lägg på lock och tillaga i ugnen i 4 timmar.
- Dra isär köttet med två gafflar och blanda med allt i grytan, precis innan servering.
Ingredienser
Tahina Yoghurt
Pulled Beef
|
Gör så här
Tahina Yoghurt
Pulled Beef
|