Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Vegetarisk pytt på plåt

Vegetarisk pytt på plåt

Vegetarisk pytt på plåt med falafel, stekt ägg, hummus och picklad vildgurka
Ingredienser
2 pkt Sevan Falafel Original
300 g potatis
300 g sötpotatis
1 st Rödlök
2 msk Vegetabilisk olja
Salt
Peppar
4 st Ägg
100 g Ruccola
1 burk Sevan Hummus Hot 'n spicy
Sevan Vildgurka
Gör så här
  1. Ställ ugnen på 180 grader.
  2. Skär potatisen, sötpotatisen och rödlöken i jämnstora bitar och lägg i en bunke. Tillsätt olja, salt och peppar och blanda runt. Fördela ut på en plåt och baka i ugnen i 25 minuter.
  3. Dela falaflarna i mindre bitar och lägg i en skål med lite olja. Tillsätt falaflarna på plåten med potatis och rödlök när det återstår 6 minuter.
  4. Stek äggen i lite olja eller smör.
  5. Ta ut plåten ur ugnen och blanda med ruccolan. Servera tillsammans med stekt ägg, vildgurka och hummus hot n spicy.
Ingredienser
2 pkt Sevan Falafel Original
300 g potatis
300 g sötpotatis
1 st Rödlök
2 msk Vegetabilisk olja
Salt
Peppar
4 st Ägg
100 g Ruccola
1 burk Sevan Hummus Hot 'n spicy
Sevan Vildgurka
Gör så här
  1. Ställ ugnen på 180 grader.
  2. Skär potatisen, sötpotatisen och rödlöken i jämnstora bitar och lägg i en bunke. Tillsätt olja, salt och peppar och blanda runt. Fördela ut på en plåt och baka i ugnen i 25 minuter.
  3. Dela falaflarna i mindre bitar och lägg i en skål med lite olja. Tillsätt falaflarna på plåten med potatis och rödlök när det återstår 6 minuter.
  4. Stek äggen i lite olja eller smör.
  5. Ta ut plåten ur ugnen och blanda med ruccolan. Servera tillsammans med stekt ägg, vildgurka och hummus hot n spicy.

Glöm inte att köpa hem: