Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Vinterbowl med lax, sesamrullade labnehbollar och rödbetshummus

Vinterbowl med lax, sesamrullade labnehbollar och rödbetshummus

Ingredienser
2 st rödlökar
3 dl Socker
2 dl Kokhett vatten
1 dl Ättika
4 portioner Qinoa
24 st Labnehbollar
2 dl sesamfrön
1 st zucchini
2 st Gulbetor
1 st Granatäpple
600 g Blandade sorters kål, t ex flowersprouts, bukettblomkål
1 msk Olivolja
400 g Rå lax, t. ex. Salmalax
2 frp Sevan Hummus Rödbeta
Gör så här
  1. Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt. Lägg den i en skål och häll över socker, kokhett vatten och ättika. Blanda tills sockret löst sig och låt stå tills servering.
  2. Sätt ugnen på 175°c. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Rosta sesamfrön i en stekpanna tills de fått en gyllene färg. Lägg dem på en liten tallrik och rulla labnehbollarna så de blir täckta av sesamfrön. Förvara i kylen fram till servering.
  4. Skiva zucchini och gulbeta tunt, förvara i separata skålar. Ta ur kärnorna ur ett granatäpple, lägg åt sidan i en skål.
  5. Skär laxen i tärningar och ställ fram i en skål tillsammans med den picklade rödlöken, quinoan, labnehbollarna och grönsakerna. Låt var och en komponera sin egen bowl i en djup tallrik. Servera med rödbetshummus och toppa med ev överblivna sesamfrön.
Ingredienser
2 st rödlökar
3 dl Socker
2 dl Kokhett vatten
1 dl Ättika
4 portioner Qinoa
24 st Labnehbollar
2 dl sesamfrön
1 st zucchini
2 st Gulbetor
1 st Granatäpple
600 g Blandade sorters kål, t ex flowersprouts, bukettblomkål
1 msk Olivolja
400 g Rå lax, t. ex. Salmalax
2 frp Sevan Hummus Rödbeta
Gör så här
  1. Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt. Lägg den i en skål och häll över socker, kokhett vatten och ättika. Blanda tills sockret löst sig och låt stå tills servering.
  2. Sätt ugnen på 175°c. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Rosta sesamfrön i en stekpanna tills de fått en gyllene färg. Lägg dem på en liten tallrik och rulla labnehbollarna så de blir täckta av sesamfrön. Förvara i kylen fram till servering.
  4. Skiva zucchini och gulbeta tunt, förvara i separata skålar. Ta ur kärnorna ur ett granatäpple, lägg åt sidan i en skål.
  5. Skär laxen i tärningar och ställ fram i en skål tillsammans med den picklade rödlöken, quinoan, labnehbollarna och grönsakerna. Låt var och en komponera sin egen bowl i en djup tallrik. Servera med rödbetshummus och toppa med ev överblivna sesamfrön.

Glöm inte att köpa hem: