Hummus med bulgursallad och kyckling eller sötpotatis

I det här receptet kan äntligen köttätare och vegetarianer samsas. Denna bulgursallad med hummus är nämligen supergod till både kyckling och sötpotatis. Sluta diskutera, börja laga!

Ingredienser

Portioner: 4
3 dl
Sevan Bulgur Mellangrov
250 g
cocktailtomater, gärna olika färger
2 st
salladslökar
1 st
röd chili
1 dl
grovhackad bladpersilja
2 msk
pressad citron
Till servering:
4 kycklinglårfiléer med skinn / 2 små sötpotatisar à 150 g
olivolja
salt och svartpeppar
2+2 msk
bbq-sås
2+2 msk
olivolja
2 frp (à 275 g)
Sevan Hummus Original
paprikapulver, gärna rökt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

 

2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Skala och klyfta sötpotatisen och lägg i en annan ugnsform. Blanda både kyckling och sötpotatis med lite olja, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen i 10 min.

 

3. Blanda bbq-sås och olja i två små skålar. Pensla kyckling och sötpotatis med hälften av såsen. Tillaga i ugnen 10 min till.

 

4. Pensla igen med det sista av såsen och tillaga ytterligare ca 10 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och att sötpotatisen är mjuk.

 

5. Blanda bulgur med klyftade tomater, tunt skivad salladslök, skivad chili, persilja och citronsaft.

 

6. Lägg upp rikligt med hummus på fyra tallrikar och ringla på lite olivolja och pudra över paprikapulver. Fördela bulgursalladen och toppa med kyckling eller sötpotatis.