Surdegsbröd med ricotta, nektarin och dadelsirap
Vi må vara lite tidigt på bollen, men längtan efter sommarsmaker är stark så här års och när det dök upp nektariner i butiken var det svårt att motstå. Vi lovar att kombinationen dadelsirap, citron och olivolja kommer att bli en ny favorit. Vad säger ni om att överraska med denna solskenstallrik till en helgbrunch?
Ingredienser
Portioner: 4
1 msk
Sevan Dadelsirap
1 ½ msk
olivolja
½ st
citron (saften)
4 skivor
surdegsbröd
250 g
ricottaost
2 st
nektariner
2 msk
pistagenötter
Gör såhär
1. Blanda dadelsirap, olivolja och citronsaft i en liten skål.
2. Använd surdegsbrödet som det är eller skär i mindre bitar om du serverar dem som snittar. Skiva nektarinerna. Hacka pistagenötterna. Är brödet inte färskt kan du rosta det.
3. Toppa varje brödbit med ricotta, nektarin, dadelsirapsblandningen och strössla över pistagenötter. Servera direkt.