Nyheter

digital-motesbakgrund_sve (1).jpg

Sevan är Rädda Barnens vänföretag 2023

Rosersberg den 10 mars 2023

 

Som vänföretag är vi med och stöttar Rädda Barnens arbete för att ge barn mat och medicin, möjlighet att gå i skolan och skydd mot våld och krig. Tillsammans ger vi barn en trygg uppväxt och en ljusare framtid. 

 

Rädda Barnen är på plats i Sverige och 117 andra länder och hjälper de barn som har det allra tuffast. Barn som lever på flykt från krig och katastrofer, barn som inte får sjukvård och medicin, barn som diskrimineras, barn som utsätts för våld och övergrepp och barn som inte får gå i skola.

 

Den kraftiga jordbävningen som drabbat sydöstra Turkiet och norra Syrien har orsakat enorm förödelse. Barn har förlorat sina hem och är utan skydd i vinterkylan.

Jordbävningen är en av de värsta på 100 år. Rädda Barnen finns på plats och högsta prioritet just nu är det mest nödvändiga för att skydda och rädda barns liv. I nuläget handlar det om att dela ut mat, rent vatten, filtar, varma kläder, tält, madrasser, presenningar och hygienartiklar

 

Allteftersom situationen stabiliseras kommer Rädda Barnen att fortsätta stötta familjer medan de försöker bygga upp sina liv igen, genom att säkra tillgången till sjukvård, säkra barns skolgång och skapa barnvänliga platser där barn får leka och chans att bearbeta det som hänt.

 

Vill du också stötta Rädda Barnens arbete? Lämna gärna ditt bidrag här!

Rädda Barnen Jordbävning QRkod.png