Nyheter

radda-barnen-artikel-bild.webp

Sevans julgåva går i år till Rädda Barnen

Rosersberg den 9 december 2022

 

I jul väljer vi att stötta Rädda Barnen för att ge barn i konfliktområden mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på.

 

På grund av flera orsaker, såsom klimatförändringar, krig och konflikter, ökade matkostnader, pandemin och torka pågår en global hungerkatastrof. I år har situationen ytterligare förvärrats av kriget i Ukraina. Enligt FN led 193 miljoner människor i 53 länder eller territorier av akut brist på mat 2021. Det är 40 miljoner fler än föregående års rekordsiffra. Rädda barnen jobbar över hela världen för att stoppa undernäring och ge barn behandling i tid.

 

I Libanon, där flera av våra viktigaste leverantörer återfinns, har Rädda Barnen bedrivit en omfattande verksamhet sedan 1953. Behovet av stöd till Libanon är idag större än någonsin. Kriget i Syrien sätter ytterligare press på ett land som redan kämpar med stora utmaningar. Sedan kriget bröt ut har runt en miljon syrier sökt skydd i Libanon. Redan innan dess levde många palestinska flyktingar i läger runtom i landet. Landet har störst antal flyktingar per capita i världen (1.6 miljoner). Situationen för många barn i Libanon är mycket kritisk, särskilt för de mest utsatta. Nu mer än någonsin tidigare betyder Rädda Barnens verksamhet i landet oerhört mycket.

 

Vill du också stötta Rädda Barnens arbete? Var då gärna med i vår insamling där alla bidrag är välkomna – stora som små!

sevan-insamling-julgåva-qr-kod-2022.png