Sevan Rödbetsfalafel har utsetts till Årets bästa hälsomat av tidningen Må Bra

Sevans Rödbetsfalafel har utsett till Årets hälsomat av tidningen Må Bra. Må Bra är Sveriges största hälsotidning för kropp & själ.

Sevans Rödbetsfalafel har utsett till Årets hälsomat av tidningen Må Bra. Må Bra är Sveriges största hälsotidning för kropp & själ, och de har granskat årets livsmedelsnyheter och plockat ut 10 favoriter som är lite sundare och godare än andra.

Motivering för Sevans Rödbetsfalafel från tidningen MåBra:

”Supergod. Ingen jordig rödbetssmak. Bra sätt att få i sig mer vego. Snabblagat. Rödbetor ger mängder av antioxidanter och nitrat, som är toppen för den som tränar uthållighet och springer och cyklar långt. Med ett glas mjölk till blir måltiden proteinrik också!”

Sevans två falafelnyheter Falafel Rödbeta och Falafel med Broccoli är två produkter som lanserades under våren 2016, och som produceras i Sevans färskvarufabrik, där fokus är hälsosamma produkter från det färgstarka mezeköket.

”Det är jättekul att vår falafel får denna utnämning. Sevans mezekök är hälsosamt i sin natur, och de flesta av våra egenproducerade varor från vår färskvarufabrik är nyckelhålsmärkta, glutenfria, laktosfria, veganska och vi strävar alltid att erbjuda hälsosamma produkter med så få tillsatser som möjligt. Falafel är en välkänd produkt i Sverige, och vi har velat ge den en twist genom att smaksätta den med rödbeta, säger Eric Wollberg, Marknadsansvarig på Sevan.

I juryn för Årets bästa hälsomat satt MåBra´s chefredaktör Liselotte Stålberg, Anki Sundin nutritionist, Vivvi Alström, medicinjournalist och Anna Sundesten, mat- och viktjournalist.