Jasminris

Premium quality

När du känner den unika doften och de mjuka riskornen, kommer du att förstå varför detta ris är så uppskattat, och varför det skiljer sig från andra rissorter. Det klibbiga riset används ofta i det asiatiska och i det orientaliska köket. Passar bra att ätas med pinnar just tack vare klibbigheten. Jasminris ska kokas försiktigt, gärna ångkokas, för att riset ska få den rätta klibbigheten utan att bli mosigt.

Ingredienser:

Jasminris

Näringstabell:
Näringsvärde per 100 g
Energi 1453 kJ/ 346 kcal
Fett 0,5 g
varav mättat fett 0 g
Kolhydrater 81 g
varav sockerarter 0 g
Protein 6 g
Salt 0,02 g

Tillagning: Använd ungefär dubbelt så mycket vatten som ris. Beräkna 0,5-1 dl ris per person. Skölj riset. Lägg det i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp riset utan lock. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt riset sjuda i ca 10 minuter. Ta av riset och låt det stå täckt i ytterligare minst 10 minuter. Använd en gaffel eller ätpinnar och ”fluffa” upp riset innan servering.

Tips! Innan kokning, skölj riset tills vattnet slutat grumla sig, då får du bort överflödig stärkelse, vilket minskar risken för att riset klibbar ihop vid kokning.

Förpackningsstorlek:

5 kg

Lagring och hållbarhet:

Förvaras torrt och svalt

Artikelnummer:

170011

EAN-kod:

7331217881605