Kikärtshalvor

Lappe

Kikärtshalvor, eller lappe och chana dal som de också kallas, används ofta i indisk matlagning.

Ingredienser:

Kikärtshalvor

Näringstabell:
Näringsvärde per 100 g
Energi 1247 kJ/ 298 kcal
Fett 3,1 g
varav mättat fett 0,3 g
Kolhydrater 59,7 g
varav sockerarter 2,2 g
Protein 24 g
Salt 0,12 g

Gör så här: Blötlägg 1 del kikärtor i 3 delar vatten i 10-12 h. Koka sedan i dubbel mängd vatten i 45-60 min. Beräkna 0,75-1 dl okokta kikärtor/portion.

Allergener:

Kan innehålla spår av nötter, jordnötter, baljväxter, vete och soja.

Förpackningsstorlek:

900g

Lagring och hållbarhet:

Förvaras torrt

Artikelnummer:

100028

EAN-kod:

7331217018339