Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

aromatiskt ris i sällskap av kyckling och grönsaker

aromatiskt ris i sällskap av kyckling och grönsaker

Biryanikryddan är en mild riskrydda som ger en aromatisk smak och doft på allt ris. Med riset som bas på tallriken kan man sedan antingen göra en vegetarisk måltid med bara grönsaker eller fylla på med kött, kyckling och nötter. Gör som du vill helt enkelt! Använd gärna basmatiris som inte klibbar. Biryani har sitt ursprung från Indien men är en vanlig krydda i mellanöstern. I det Indiska köket är det en mild krydda om man jämför med andra kryddor, vilket passar in bland mellanösterns övriga kryddor och kryddmixer, där kryddor sällan är starka men alltid smakrika.
Ingredienser
RISET:
1/2 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 tsk olja
250 g basmatiris
2 msk Sevan Biryani Spicemix
KYCKLINGEN:
g ca 500kycklingfilé
olja för stekning
salt och peppar
2 Morötter
150 g haricots verts
1 dl Sevan kokta kikärtor
1 dl Sevan cashewnötter
SERVERAS MED:
Sevan Myntayoghurt
1 näve koriander
Gör så här
  1. 1. RIS: Skala och hacka lök och vitlöken. Värm olja i en kastrull och fräs riset tillsammans med kryddorna. Häll på vatten eller buljong enligt anvisningen på förpackningen och koka klart.
  2. 2. KYCKLINGEN: Strimla kycklingen och stek den i olja till den får färg. Krydda med salt och peppar.
  3. 3. Skala morötterna och skär i tunna skivor.
  4. 4. Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Lägg ner alla grönsakerna i stekpannan tillsammans med cashewnötter.
  5. 5. Servera kycklingen med kryddriset och myntayoghurt samt koriander.
Ingredienser
RISET:
1/2 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 tsk olja
250 g basmatiris
2 msk Sevan Biryani Spicemix
KYCKLINGEN:
g ca 500kycklingfilé
olja för stekning
salt och peppar
2 Morötter
150 g haricots verts
1 dl Sevan kokta kikärtor
1 dl Sevan cashewnötter
SERVERAS MED:
Sevan Myntayoghurt
1 näve koriander
Gör så här
  1. 1. RIS: Skala och hacka lök och vitlöken. Värm olja i en kastrull och fräs riset tillsammans med kryddorna. Häll på vatten eller buljong enligt anvisningen på förpackningen och koka klart.
  2. 2. KYCKLINGEN: Strimla kycklingen och stek den i olja till den får färg. Krydda med salt och peppar.
  3. 3. Skala morötterna och skär i tunna skivor.
  4. 4. Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Lägg ner alla grönsakerna i stekpannan tillsammans med cashewnötter.
  5. 5. Servera kycklingen med kryddriset och myntayoghurt samt koriander.

Glöm inte att köpa hem: