auberginerullar fyllda med labneh och smak av dadelsirap
auberginerullar fyllda med labneh och smak av dadelsirap |
Ingredienser
2-3 | st auberginer |
Salt |
400 g | labneh |
1 | knippe bladpersilja |
2 | msk olivolja |
½ citron |
2 | tsk dadelsirap |
1 | tsk harissa |
Gör så här
- Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg på ett fat och salta. Låt stå i 3 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka persiljan. Blanda persilja, labneh, dadelsirap, olivolja, citronjuice och harissa i en bunke.
- Torka bort saltet från auberginen. Smörj en ugnsform eller plåt. Lägg ca 1 msk av labneh blandningen i varje aubergine skiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Ställ in i ugnen ca 6 minuter.
- Servera gärna med Sevans hummus eller baba ghannouge.
Ingredienser
|
Gör så här
|