Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

auberginerullar fyllda med labneh och smak av dadelsirap

auberginerullar fyllda med labneh och smak av dadelsirap

Ingredienser
2-3 st auberginer
Salt
400 g labneh
1 knippe bladpersilja
2 msk olivolja
½ citron
2 tsk dadelsirap
1 tsk harissa
Gör så här
  1. Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg på ett fat och salta. Låt stå i 3 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka persiljan. Blanda persilja, labneh, dadelsirap, olivolja, citronjuice och harissa i en bunke.
  3. Torka bort saltet från auberginen. Smörj en ugnsform eller plåt. Lägg ca 1 msk av labneh blandningen i varje aubergine skiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Ställ in i ugnen ca 6 minuter.
  4. Servera gärna med Sevans hummus eller baba ghannouge.
Ingredienser
2-3 st auberginer
Salt
400 g labneh
1 knippe bladpersilja
2 msk olivolja
½ citron
2 tsk dadelsirap
1 tsk harissa
Gör så här
  1. Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg på ett fat och salta. Låt stå i 3 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka persiljan. Blanda persilja, labneh, dadelsirap, olivolja, citronjuice och harissa i en bunke.
  3. Torka bort saltet från auberginen. Smörj en ugnsform eller plåt. Lägg ca 1 msk av labneh blandningen i varje aubergine skiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Ställ in i ugnen ca 6 minuter.
  4. Servera gärna med Sevans hummus eller baba ghannouge.

Glöm inte att köpa hem: