biryanikryddad fläskfilé med melonsallad och baba ghannouge
biryanikryddad fläskfilé med melonsallad och baba ghannouge |
Ingredienser
FLÄSKFILÉN
2-3 | tsk biryanikrydda |
1 | msk pressad citronsaft |
1 | tsk salt |
1 | tsk grovmalen svartpeppar |
2 | burkar baba ghannouge |
Olivolja |
SALLAD
1 | honungsmelon |
1 | Gurka |
2-3 | salladslök |
3 | msk koriander |
2 | msk mynta |
1 | lime |
1 | msk granatäppelsirap |
1 | krm harissa |
Gör så här
- Putsa fläskfilén, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet runt om så att det får en fin yta.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Smaksätt med citronsaft, biryanikrydda och olivolja.
- Stek i mitten av ugnen tills en innertemperatur på 68 °C, ca 20 minuter. Låt vila ca 5 minuter innan det skärs upp.
- Klyv, kärna ur och skär melonen i kuber. Strimla gurkan fint med en potatisskalare eller mandolin. Strimla löken fint. Grov hacka koriander (även stjälken då smaken sitter där) och myntan.
- Blanda alla ingredienser och smak sätt med pressad limesaft, granatäppelsirap och harissa. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp salladen på ett stort fat. Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor och lägg på salladen och toppa med baba ghannougen vid sidan.
Ingredienser
FLÄSKFILÉN
SALLAD
|
Gör så här
|