Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

biryanikryddad fläskfilé med melonsallad och baba ghannouge

biryanikryddad fläskfilé med melonsallad och baba ghannouge

Ingredienser
FLÄSKFILÉN
2-3 tsk biryanikrydda
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 burkar baba ghannouge
Olivolja
SALLAD
1 honungsmelon
1 Gurka
2-3 salladslök
3 msk koriander
2 msk mynta
1 lime
1 msk granatäppelsirap
1 krm harissa
Gör så här
  1. Putsa fläskfilén, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet runt om så att det får en fin yta.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Smaksätt med citronsaft, biryanikrydda och olivolja.
  3. Stek i mitten av ugnen tills en innertemperatur på 68 °C, ca 20 minuter. Låt vila ca 5 minuter innan det skärs upp.
  4. Klyv, kärna ur och skär melonen i kuber. Strimla gurkan fint med en potatisskalare eller mandolin. Strimla löken fint. Grov hacka koriander (även stjälken då smaken sitter där) och myntan.
  5. Blanda alla ingredienser och smak sätt med pressad limesaft, granatäppelsirap och harissa. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp salladen på ett stort fat. Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor och lägg på salladen och toppa med baba ghannougen vid sidan.
Ingredienser
FLÄSKFILÉN
2-3 tsk biryanikrydda
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 burkar baba ghannouge
Olivolja
SALLAD
1 honungsmelon
1 Gurka
2-3 salladslök
3 msk koriander
2 msk mynta
1 lime
1 msk granatäppelsirap
1 krm harissa
Gör så här
  1. Putsa fläskfilén, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet runt om så att det får en fin yta.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Smaksätt med citronsaft, biryanikrydda och olivolja.
  3. Stek i mitten av ugnen tills en innertemperatur på 68 °C, ca 20 minuter. Låt vila ca 5 minuter innan det skärs upp.
  4. Klyv, kärna ur och skär melonen i kuber. Strimla gurkan fint med en potatisskalare eller mandolin. Strimla löken fint. Grov hacka koriander (även stjälken då smaken sitter där) och myntan.
  5. Blanda alla ingredienser och smak sätt med pressad limesaft, granatäppelsirap och harissa. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp salladen på ett stort fat. Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor och lägg på salladen och toppa med baba ghannougen vid sidan.