Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

BLOMKÅLSRISOTTO MED BROCCOLIFALAFEL, PORTABELLO OCH UGNSROSTAD BROCCOLI

BLOMKÅLSRISOTTO MED BROCCOLIFALAFEL, PORTABELLO OCH UGNSROSTAD BROCCOLI

Ingredienser
1 st Blomkålshuvud
1,5 dl Grönsaksbuljon
1 dl Parmesanost
0,5 dl Creme Fraiche
1 pkt Broccolifalafel
1 st Broccolihuvud
200 g Portabellosvamp
Citronsaft
bladpersilja
Olivolja
Flingsalt
Salt
Peppar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader, dela broccolin i mindre buketter och rosta med lite olivolja och flingsalt i ca 15 min.
  2. Hacka svampen i mindre bitar och stek på hög temperatur i olja och salt. Den ska få en gyllene yta.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar och mixa ihop tills det ser ut som ris. Hetta upp en stekpanna/kastrull med olja och tillsätt blomkålsriset. Tillsätt lite flingsalt och rör om. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt puttra ett par minuter (till vätskan försvunnit).
  4. När vätskan försvunnit, tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Rör om. Tillsätt även svampen och broccolin.
  5. Stek eller fritera falafeln. Tillsätt till risotton, toppa med salt, peppar och hackad färsk persilja.
Ingredienser
1 st Blomkålshuvud
1,5 dl Grönsaksbuljon
1 dl Parmesanost
0,5 dl Creme Fraiche
1 pkt Broccolifalafel
1 st Broccolihuvud
200 g Portabellosvamp
Citronsaft
bladpersilja
Olivolja
Flingsalt
Salt
Peppar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader, dela broccolin i mindre buketter och rosta med lite olivolja och flingsalt i ca 15 min.
  2. Hacka svampen i mindre bitar och stek på hög temperatur i olja och salt. Den ska få en gyllene yta.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar och mixa ihop tills det ser ut som ris. Hetta upp en stekpanna/kastrull med olja och tillsätt blomkålsriset. Tillsätt lite flingsalt och rör om. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt puttra ett par minuter (till vätskan försvunnit).
  4. När vätskan försvunnit, tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Rör om. Tillsätt även svampen och broccolin.
  5. Stek eller fritera falafeln. Tillsätt till risotton, toppa med salt, peppar och hackad färsk persilja.

Glöm inte att köpa hem: