Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Falafel i gräddig svampsås med potatis, lingon & pressgurka

Falafel i gräddig svampsås med potatis, lingon & pressgurka

Ingredienser
1 pkt Falafel Original
2 portioner potatis
1 kruka Persilja
Sås
10 st Skogschampinjoner
1 st Gullök
Rapsolja
3,5 dl Grädde
1 tsk Dijonsenap
1 nypa Torkad timjan
1 nypa Torkad rosmarin
1 msk Pressad citronsaft
1 tsk Honung
1 msk Grönsaksfond
1 msk Japansk soya
1 tsk Kinesisk soya
Salt
Peppar
Rårörda lingon
2 dl Lingon
0,5 dl Socker
Pressgurka
0,5 st Gurka
3 dl Vatten
2 dl Socker
1 dl Ättika
Gör så här
  1. Börja med att blanda ihop ättika, socker & vatten. Skiva gurkan i tunna skivor och lägg i lagen som ska täcka gurkan. Blanda ner 1 tsk hackad persilja.
  2. Rör ihop lingon och socker, låt stå tills servering.
  3. Koka potatisen.
  4. Hacka gullöken smått. Skiva champinjonerna i lagom tunna skivor. Stek på medelhög temperatur tills gyllenbrunt. Salta och peppra.
  5. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och låt koka ihop på svag värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek falafel i rapsolja på hög temperatur så att den får en krispig yta.
  7. Lägg falafeln i såsen och servera med potatis, pressgurka och rårörda lingon.
Ingredienser
1 pkt Falafel Original
2 portioner potatis
1 kruka Persilja
Sås
10 st Skogschampinjoner
1 st Gullök
Rapsolja
3,5 dl Grädde
1 tsk Dijonsenap
1 nypa Torkad timjan
1 nypa Torkad rosmarin
1 msk Pressad citronsaft
1 tsk Honung
1 msk Grönsaksfond
1 msk Japansk soya
1 tsk Kinesisk soya
Salt
Peppar
Rårörda lingon
2 dl Lingon
0,5 dl Socker
Pressgurka
0,5 st Gurka
3 dl Vatten
2 dl Socker
1 dl Ättika
Gör så här
  1. Börja med att blanda ihop ättika, socker & vatten. Skiva gurkan i tunna skivor och lägg i lagen som ska täcka gurkan. Blanda ner 1 tsk hackad persilja.
  2. Rör ihop lingon och socker, låt stå tills servering.
  3. Koka potatisen.
  4. Hacka gullöken smått. Skiva champinjonerna i lagom tunna skivor. Stek på medelhög temperatur tills gyllenbrunt. Salta och peppra.
  5. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och låt koka ihop på svag värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek falafel i rapsolja på hög temperatur så att den får en krispig yta.
  7. Lägg falafeln i såsen och servera med potatis, pressgurka och rårörda lingon.