Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Falafel med rödbeta, bulgur med grönkål och aprikoser

Falafel med rödbeta, bulgur med grönkål och aprikoser

Smakrik falafel med en lättgjord tabbouleh på grönkål och söta aprikoser. En syrlig fetaostkräm och peperoni – milda eller heta – är gott till. Rätten är god som vardagsrätt men också på t ex julbordet som ett vegetariskt alternativ.
Ingredienser
paket Falafel med rödbeta
2 dl Grov bulgur
150 g Grönkål
1 st Citron
150 g Torkade aprikoser
100 g Valnötter
0,5 st Gurka
250 g Körbärstomater
1 dl Hackade örter, t ex mynta, persilja och dill
150 g Fetaost
3 dl Yoghurt
5 msk Olivolja
Pickles eller peperoni
Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  3. Repa grönkålen, skär den i mindre bitar och massera med saften av en halv citron.
  4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
  5. Tärna aprikoserna, tomaterna och gurkan.
  6. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och 2 msk olja. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
  7. Blanda bulgur med aprikoserna, gurkan, tomaterna, grönkål och örter. Häll på ca 3 msk olivolja och krydda med salt och peppar.
  8. Lägg upp på fat och servera med falafel, peperoni, fetaostyoghurt och resten av citronen skuren i klyftor.
Ingredienser
paket Falafel med rödbeta
2 dl Grov bulgur
150 g Grönkål
1 st Citron
150 g Torkade aprikoser
100 g Valnötter
0,5 st Gurka
250 g Körbärstomater
1 dl Hackade örter, t ex mynta, persilja och dill
150 g Fetaost
3 dl Yoghurt
5 msk Olivolja
Pickles eller peperoni
Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  3. Repa grönkålen, skär den i mindre bitar och massera med saften av en halv citron.
  4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
  5. Tärna aprikoserna, tomaterna och gurkan.
  6. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och 2 msk olja. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
  7. Blanda bulgur med aprikoserna, gurkan, tomaterna, grönkål och örter. Häll på ca 3 msk olivolja och krydda med salt och peppar.
  8. Lägg upp på fat och servera med falafel, peperoni, fetaostyoghurt och resten av citronen skuren i klyftor.