Falafel med rödbeta, bulgur med grönkål och aprikoser
Falafel med rödbeta, bulgur med grönkål och aprikoser |
Smakrik falafel med en lättgjord tabbouleh på grönkål och söta aprikoser. En syrlig fetaostkräm och peperoni – milda eller heta – är gott till. Rätten är god som vardagsrätt men också på t ex julbordet som ett vegetariskt alternativ.
Ingredienser
paket | Falafel med rödbeta |
2 dl | Grov bulgur |
150 g | Grönkål |
1 st | Citron |
150 g | Torkade aprikoser |
100 g | Valnötter |
0,5 st | Gurka |
250 g | Körbärstomater |
1 dl | Hackade örter, t ex mynta, persilja och dill |
150 g | Fetaost |
3 dl | Yoghurt |
5 msk | Olivolja |
Pickles eller peperoni |
Salt och svartpeppar |
Gör så här
- Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.
- Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Repa grönkålen, skär den i mindre bitar och massera med saften av en halv citron.
- Rosta valnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
- Tärna aprikoserna, tomaterna och gurkan.
- Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och 2 msk olja. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
- Blanda bulgur med aprikoserna, gurkan, tomaterna, grönkål och örter. Häll på ca 3 msk olivolja och krydda med salt och peppar.
- Lägg upp på fat och servera med falafel, peperoni, fetaostyoghurt och resten av citronen skuren i klyftor.
Ingredienser
|
Gör så här
|