Falafelsallad med rostat pitabröd och tahiniasås
Falafelsallad med rostat pitabröd och tahiniasås |
Färgstark falafelsallad med krispigt bröd och syrlig lök. Servera med färdig tahiniasås som du gärna kan runda av med lite flytande honung. Maträtten passar även till veganer. När det är säsong för persikor är det gott att ta det istället för tomater.
Ingredienser
1 pkt | Färsk falafel |
2-3 st | pitabröd |
2 st | Rödlök |
0,5 st | Citron |
200 g | Rödkål |
1 st | Morot (stor) |
250 g | Tomater (eller persikor vid säsong) |
250 g | Gurka |
80 g | Småbladig sallad |
Tahinasås |
Flytande honung |
Rostade nötter och frön, tex pistagekärnor och pumpafrön |
Olivolja |
Salt och svartpeppar |
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.
- Riv pitabrödet i mindre bitar. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja. Grädda i ca 10 minuter tills de har fått lite färg. Rör om efter halva tiden.
- Skala och skiva rödlöken tunt. Massera med citronsaft.
- Strimla rödkålen och moroten, tärna tomaterna och gurkan.
- Blanda sallad, grönsaker och pitabröd på ett fat. Krydda med salt och peppar. Lägg på falafeln och ringla över tahinasås. Toppa med nötter.
Ingredienser
|
Gör så här
|