Frasigt friterad blomkål
Frasigt friterad blomkål |
Ingredienser
Blomkål
1 st | Blomkålshuvud |
2 st | Ägg |
1 tsk | Salt |
0.5 tsk | Nymald svartpeppar |
2 dl | solrosolja |
2 dl | Turkisk yoghurt |
1 st | Pressad viltlöksklyfta |
1 st | litet knippe hackad mynta |
Salt |
Peppar |
Mango- och getostsallad
100 g | Ruccola |
3 st | Mango |
200 g | Labneh (getost) |
30 st | Svarta oliver |
0.5 dl | Citronsaft |
1 msk | Olivolja |
Fattoush
2 st | gurkor |
3 st | Tomater |
5 st | rädisor |
2 st | schalottenlökar |
3 st | salladslökar |
1 st | romansallad |
1 st | grön paprika |
1 DL | myntablad |
0.5 dl | bladpersilja |
2 st | pitabröd |
1 dl | Olivolja |
1 st | Stor vitlöksklyfta |
0.5 dl | färskpressad citronjuice |
2 tsk | sumuc alt. rivet citronskal |
Gör så här
BLOMKÅL - GÖR SÅ HÄR
- Dela blomkålen i små buketter. Vispa upp ägg, tillsätt mjöl, salt och peppar och vispa till en slät smet. Hetta upp olja i en låg, vid panna. Doppa blomkålen i smeten och fritera sedan i oljan 3–4 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda yoghurt, vitlök och mynta till en dipsås. Salta och peppra.
MANGO- OCH GETOSTSALLAD - GÖR SÅ HÄR
- Hacka ruccolan grovt och skär mangon i kuber. Lägg ruccola och melon i skålen tillsammans med smulad labneh och oliver. Smaka av med salt och peppar. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja.
FATTOUSH - GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 225°C. Skär gurka och tomater i tärningar. Skär rädisorna i skivor. Skala, halvera och skär schalottenlöken tunt. Skär salladslöken i strimlor. Blanda tomater, gurka, löksorterna och rädisor. Skär salladen grovt. Blanda sallad, mynta och kyndel med resten av grönsakerna.
- Rosta bröden på ett galler i övre delen av ugnen ca 5 min. Bryt det rostade pitabrödet i bitar. Blanda olivolja, pressad vitlök, citronjuice och sumac. Ringla över salladen och blanda runt. Garnera med brödbitarna.
Ingredienser
Blomkål
Mango- och getostsallad
Fattoush
|
Gör så här
BLOMKÅL - GÖR SÅ HÄR
MANGO- OCH GETOSTSALLAD - GÖR SÅ HÄR
FATTOUSH - GÖR SÅ HÄR
|