60 minuterBetyg
Votes: 5
Betyg: 4.6
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Frasigt friterad blomkål

Frasigt friterad blomkål

Ingredienser
Blomkål
1 st Blomkålshuvud
2 st Ägg
1 tsk Salt
0.5 tsk Nymald svartpeppar
2 dl solrosolja
2 dl Turkisk yoghurt
1 st Pressad viltlöksklyfta
1 st litet knippe hackad mynta
Salt
Peppar
Mango- och getostsallad
100 g Ruccola
3 st Mango
200 g Labneh (getost)
30 st Svarta oliver
0.5 dl Citronsaft
1 msk Olivolja
Fattoush
2 st gurkor
3 st Tomater
5 st rädisor
2 st schalottenlökar
3 st salladslökar
1 st romansallad
1 st grön paprika
1 DL myntablad
0.5 dl bladpersilja
2 st pitabröd
1 dl Olivolja
1 st Stor vitlöksklyfta
0.5 dl färskpressad citronjuice
2 tsk sumuc alt. rivet citronskal
Gör så här
BLOMKÅL - GÖR SÅ HÄR
  1. Dela blomkålen i små buketter. Vispa upp ägg, tillsätt mjöl, salt och peppar och vispa till en slät smet. Hetta upp olja i en låg, vid panna. Doppa blomkålen i smeten och fritera sedan i oljan 3–4 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda yoghurt, vitlök och mynta till en dipsås. Salta och peppra.
MANGO- OCH GETOSTSALLAD - GÖR SÅ HÄR
  1. Hacka ruccolan grovt och skär mangon i kuber. Lägg ruccola och melon i skålen tillsammans med smulad labneh och oliver. Smaka av med salt och peppar. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja.
FATTOUSH - GÖR SÅ HÄR
  1. Sätt ugnen på 225°C. Skär gurka och tomater i tärningar. Skär rädisorna i skivor. Skala, halvera och skär schalottenlöken tunt. Skär salladslöken i strimlor. Blanda tomater, gurka, löksorterna och rädisor. Skär salladen grovt. Blanda sallad, mynta och kyndel med resten av grönsakerna.
  2. Rosta bröden på ett galler i övre delen av ugnen ca 5 min. Bryt det rostade pitabrödet i bitar. Blanda olivolja, pressad vitlök, citronjuice och sumac. Ringla över salladen och blanda runt. Garnera med brödbitarna.
Ingredienser
Blomkål
1 st Blomkålshuvud
2 st Ägg
1 tsk Salt
0.5 tsk Nymald svartpeppar
2 dl solrosolja
2 dl Turkisk yoghurt
1 st Pressad viltlöksklyfta
1 st litet knippe hackad mynta
Salt
Peppar
Mango- och getostsallad
100 g Ruccola
3 st Mango
200 g Labneh (getost)
30 st Svarta oliver
0.5 dl Citronsaft
1 msk Olivolja
Fattoush
2 st gurkor
3 st Tomater
5 st rädisor
2 st schalottenlökar
3 st salladslökar
1 st romansallad
1 st grön paprika
1 DL myntablad
0.5 dl bladpersilja
2 st pitabröd
1 dl Olivolja
1 st Stor vitlöksklyfta
0.5 dl färskpressad citronjuice
2 tsk sumuc alt. rivet citronskal
Gör så här
BLOMKÅL - GÖR SÅ HÄR
  1. Dela blomkålen i små buketter. Vispa upp ägg, tillsätt mjöl, salt och peppar och vispa till en slät smet. Hetta upp olja i en låg, vid panna. Doppa blomkålen i smeten och fritera sedan i oljan 3–4 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda yoghurt, vitlök och mynta till en dipsås. Salta och peppra.
MANGO- OCH GETOSTSALLAD - GÖR SÅ HÄR
  1. Hacka ruccolan grovt och skär mangon i kuber. Lägg ruccola och melon i skålen tillsammans med smulad labneh och oliver. Smaka av med salt och peppar. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja.
FATTOUSH - GÖR SÅ HÄR
  1. Sätt ugnen på 225°C. Skär gurka och tomater i tärningar. Skär rädisorna i skivor. Skala, halvera och skär schalottenlöken tunt. Skär salladslöken i strimlor. Blanda tomater, gurka, löksorterna och rädisor. Skär salladen grovt. Blanda sallad, mynta och kyndel med resten av grönsakerna.
  2. Rosta bröden på ett galler i övre delen av ugnen ca 5 min. Bryt det rostade pitabrödet i bitar. Blanda olivolja, pressad vitlök, citronjuice och sumac. Ringla över salladen och blanda runt. Garnera med brödbitarna.