Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

grillade nötfärsspett och en matig sensommarsallad med bönor

grillade nötfärsspett och en matig sensommarsallad med bönor

Ingredienser
NÖTFÄRSBIFFAR
700 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
2 msk köftekrydda
1/2 gul lök riven
salt och peppar
SENSOMMARSALLAD
100 g sojabönor
150 g kidneybönor
25 Cocktailtomater
1 msk citronsaft
0,5 dl hackad mynta
0,5 dl hackad bladpersilja
150 g Fetaost
1 msk olivolja
salt och peppar
TILLBEHÖR
Myntayoghurt
Vitlökscrème
paprikaröra
Gör så här
  1. Blanda köttfärs, riven lök och samtliga kryddor. Rulla korvar och tryck fast dem ordentligt på grillspett. Grilla spettet i ca 10 minuter.
  2. Skölj tomaterna och skär i skivor. Fräs bönorna hastigt i 1 msk smör tills de är varma och får lite färg. Smaka av med salt och peppar. Fördela tomaterna på ett fat. Strö de varma bönorna och fetaosten över. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ingredienser
NÖTFÄRSBIFFAR
700 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
2 msk köftekrydda
1/2 gul lök riven
salt och peppar
SENSOMMARSALLAD
100 g sojabönor
150 g kidneybönor
25 Cocktailtomater
1 msk citronsaft
0,5 dl hackad mynta
0,5 dl hackad bladpersilja
150 g Fetaost
1 msk olivolja
salt och peppar
TILLBEHÖR
Myntayoghurt
Vitlökscrème
paprikaröra
Gör så här
  1. Blanda köttfärs, riven lök och samtliga kryddor. Rulla korvar och tryck fast dem ordentligt på grillspett. Grilla spettet i ca 10 minuter.
  2. Skölj tomaterna och skär i skivor. Fräs bönorna hastigt i 1 msk smör tills de är varma och får lite färg. Smaka av med salt och peppar. Fördela tomaterna på ett fat. Strö de varma bönorna och fetaosten över. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Glöm inte att köpa hem: