Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Grön shakshuka med ägg, labneh och hummus grön ärta

Grön shakshuka med ägg, labneh och hummus grön ärta

Ingredienser
1 msk olja
1 st Vitlöksklyfta
150 g Purjolök
200 g Grönkål
20 g Bladspenat
1 msk Ras el hanout
1 tsk Flingsalt
4 st Ägg
8 st Labnehbollar
1 burk Hummus Grön Ärta
1/2 kruka dill
1/2 st Citron
1 tsk Sumak
Gör så här
  1. Ta fram en tjockbottnad kastrull eller stekpanna med lock. Skär blasten av purjolöken och strimla. Stek på medelvärme tills den mjuknar, ca tre minuter.
  2. Tillsätt vitlök, hackad grönkål och bladspenat (man kan behöva lägga i lite i taget) samt ras el hanout och flingsalt. Stek tills allt mjuknat, ca 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Knäck i äggen ett och ett. Lägg på lock och tillaga på medelvärme i ca 6 minuter. Vitan ska ha stelnat men gulan ska fortfarande vara lite rinnig.
  4. Strö ut labneh och klicka i hummusen. Toppa med dill, citronsaft och sumak. Servera gärna med bröd.
Ingredienser
1 msk olja
1 st Vitlöksklyfta
150 g Purjolök
200 g Grönkål
20 g Bladspenat
1 msk Ras el hanout
1 tsk Flingsalt
4 st Ägg
8 st Labnehbollar
1 burk Hummus Grön Ärta
1/2 kruka dill
1/2 st Citron
1 tsk Sumak
Gör så här
  1. Ta fram en tjockbottnad kastrull eller stekpanna med lock. Skär blasten av purjolöken och strimla. Stek på medelvärme tills den mjuknar, ca tre minuter.
  2. Tillsätt vitlök, hackad grönkål och bladspenat (man kan behöva lägga i lite i taget) samt ras el hanout och flingsalt. Stek tills allt mjuknat, ca 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Knäck i äggen ett och ett. Lägg på lock och tillaga på medelvärme i ca 6 minuter. Vitan ska ha stelnat men gulan ska fortfarande vara lite rinnig.
  4. Strö ut labneh och klicka i hummusen. Toppa med dill, citronsaft och sumak. Servera gärna med bröd.