Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

halstrad lax med tabbouleh het harissa och solig hummus

halstrad lax med tabbouleh het harissa och solig hummus

Ingredienser
LAX
1 kg lax av mittenbiten eller filé utan ben och skinn.
TABBOULEH
1 liter hackad persilja
3 Tomater
½ gul lök
1 ½ msk finkrossad bulgur
2 tsk sumac
1 knippe färsk mynta
1 tsk paprikapulver
dl ½-1citronsaft
1 ½ msk olivolja
salt & peppar
SALSA
1 Citron
1 msk harissa
2 Tomater
1 knippe koriander
2 msk sesamfrön
HUMMUS
Sevan Hummus med soltorkade tomater
Gör så här
LAX
  1. Filéa laxen och ta bort skinnet.
  2. Halstra laxen i ca 1 minut på varje sida i en torr stekpanna.
TABBOULEH
  1. Hacka bladpersiljan en gång. (Hackar man den flera gånger blir den lätt blöt).
  2. Blötlägg burgulen i vatten och låt stå.
  3. Hacka övriga grönsaker fint och blanda bulgur,citronsaft, kryddor och olivolja.
SALSA
  1. Skålla,skala och finhacka tomaten och koriandern. Blanda ihop allt med citronsaft och skal.
  2. Blanda ner harissan och smaka av med salt och peppar.
SERVERING
  1. Gör gästerna lyckliga med nystekt lax, frisk tabbouleh och solig hummus, allt toppat med het salsa.
Ingredienser
LAX
1 kg lax av mittenbiten eller filé utan ben och skinn.
TABBOULEH
1 liter hackad persilja
3 Tomater
½ gul lök
1 ½ msk finkrossad bulgur
2 tsk sumac
1 knippe färsk mynta
1 tsk paprikapulver
dl ½-1citronsaft
1 ½ msk olivolja
salt & peppar
SALSA
1 Citron
1 msk harissa
2 Tomater
1 knippe koriander
2 msk sesamfrön
HUMMUS
Sevan Hummus med soltorkade tomater
Gör så här
LAX
  1. Filéa laxen och ta bort skinnet.
  2. Halstra laxen i ca 1 minut på varje sida i en torr stekpanna.
TABBOULEH
  1. Hacka bladpersiljan en gång. (Hackar man den flera gånger blir den lätt blöt).
  2. Blötlägg burgulen i vatten och låt stå.
  3. Hacka övriga grönsaker fint och blanda bulgur,citronsaft, kryddor och olivolja.
SALSA
  1. Skålla,skala och finhacka tomaten och koriandern. Blanda ihop allt med citronsaft och skal.
  2. Blanda ner harissan och smaka av med salt och peppar.
SERVERING
  1. Gör gästerna lyckliga med nystekt lax, frisk tabbouleh och solig hummus, allt toppat med het salsa.