Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

halstrade pilgrimsmusslor med auberginepure, mynta och chili

halstrade pilgrimsmusslor med auberginepure, mynta och chili

Ingredienser
MUSSLORNA
12 pilgrimsmusslor
0,5 dl olja
1 burk auberginepuré
1 msk färsk mynta
1 msk olivolja
salt & peppar
MARINAD
1 rödchilifrukt
2 Vitlöksklyftor
1 citron, skal & saft
3 msk olivolja
Gör så här
  1. Strimla bladen från myntakvisten.
  2. Blanda auberginepurén med den färska mynta och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen 20 minuter.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Blanda chili, vitlöken, rivet citronskal och – saften och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera i 15 minuter.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 minuter på varje sida.
  6. Ta upp musslorna, hetta upp marinaden i stekpannan.
  7. Servera auberginepure kall i botten av en djup tallrik. Lägg på musslorna, häll marinaden över.
Ingredienser
MUSSLORNA
12 pilgrimsmusslor
0,5 dl olja
1 burk auberginepuré
1 msk färsk mynta
1 msk olivolja
salt & peppar
MARINAD
1 rödchilifrukt
2 Vitlöksklyftor
1 citron, skal & saft
3 msk olivolja
Gör så här
  1. Strimla bladen från myntakvisten.
  2. Blanda auberginepurén med den färska mynta och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen 20 minuter.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Blanda chili, vitlöken, rivet citronskal och – saften och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera i 15 minuter.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 minuter på varje sida.
  6. Ta upp musslorna, hetta upp marinaden i stekpannan.
  7. Servera auberginepure kall i botten av en djup tallrik. Lägg på musslorna, häll marinaden över.

Glöm inte att köpa hem: