Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

härlig hälleflundra med ljummen hummus i sällskap av ugnsrostad potatis och hasselnötssallad

härlig hälleflundra med ljummen hummus i sällskap av ugnsrostad potatis och hasselnötssallad

Ingredienser
UGNSROSTAD POTATIS
600 g färskpotatis
4 msk olivolja
1 knippe timjan
Salt & svartpeppar
HÄLLEFLUNDRA
4 bitar hälleflundra á 160g
smör
Salt & svartpeppar
HASSELNÖTSSALLAD
1 dl hasselnötter
70 g salladsskott
50 g babyspenat
dl ½torkade tranbär
havssalt
Olivolja
HUMMUS
Sevan Hummus med pinjenötter
25 g smör
Gör såhär:
Gör så här
UNGSROSTAD POTATIS
  1. Sätt ungen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen och skär i grova bitar. Lägg potatisen i en långpanna och blanda med olivolja, timjan, salt och peppar
  3. Baka potatisen mitt i ugnen tills de fått färg och är mjuka inuti ca 30 minuter.
HÄLLEFLUNDRA
  1. Sätt ungen på 125 grader.
  2. Salta och peppra hälleflundran och stek med skinnsidan nedåt först. Vänd fisken och stek andra sidan.
  3. Lägg på en ugnssäker form och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
HASSELNÖTSSALLAD
  1. Hacka nötterna grovt. Rosta dem i en stegpanna tills de har fått färg.
  2. Blanda nötter, salladsskott, babyspenat och tranbär med lite havssalt och olivolja.
HUMMUS
  1. Bryn smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt och doftar nötigt. Blanda ner hummusen och värm i ca 1 min.
SERVERING
  1. Lägg upp den nystekta hälleflundran med rostad potatis, hasselnötssallad och varm hummus. Pressa gärna lite citron över hela härligheten.
Ingredienser
UGNSROSTAD POTATIS
600 g färskpotatis
4 msk olivolja
1 knippe timjan
Salt & svartpeppar
HÄLLEFLUNDRA
4 bitar hälleflundra á 160g
smör
Salt & svartpeppar
HASSELNÖTSSALLAD
1 dl hasselnötter
70 g salladsskott
50 g babyspenat
dl ½torkade tranbär
havssalt
Olivolja
HUMMUS
Sevan Hummus med pinjenötter
25 g smör
Gör såhär:
Gör så här
UNGSROSTAD POTATIS
  1. Sätt ungen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen och skär i grova bitar. Lägg potatisen i en långpanna och blanda med olivolja, timjan, salt och peppar
  3. Baka potatisen mitt i ugnen tills de fått färg och är mjuka inuti ca 30 minuter.
HÄLLEFLUNDRA
  1. Sätt ungen på 125 grader.
  2. Salta och peppra hälleflundran och stek med skinnsidan nedåt först. Vänd fisken och stek andra sidan.
  3. Lägg på en ugnssäker form och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
HASSELNÖTSSALLAD
  1. Hacka nötterna grovt. Rosta dem i en stegpanna tills de har fått färg.
  2. Blanda nötter, salladsskott, babyspenat och tranbär med lite havssalt och olivolja.
HUMMUS
  1. Bryn smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt och doftar nötigt. Blanda ner hummusen och värm i ca 1 min.
SERVERING
  1. Lägg upp den nystekta hälleflundran med rostad potatis, hasselnötssallad och varm hummus. Pressa gärna lite citron över hela härligheten.

Glöm inte att köpa hem: