Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Hummus Bowl med paprikamarinerad kyckling

Hummus Bowl med paprikamarinerad kyckling

Ingredienser
Kyckling
4 st kycklingfiléer
1 st kycklingbuljong
2 msk Sevan tahina
1/2 dl pakrikapuré
salt & peppar
Tillbehör
3 dl quinoa tricolore
150 g broccoli
150 g blomkål
2 dl Vatten
2 st lime
100 g Rödkål
250 g Körbärstomater
4 dl salladslök
1 knippe dill
sesamfrön
salt & peppar
Gör så här
  1. Koka upp vatten, kycklingbuljong i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70°. Lyft upp och låt kallna.
  2. Skär kycklingen eller dra isär och blanda ner. Blanda sedan kycklingen med tahini och paprikapuré. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  4. Bryt broccoli och blomkålen, fräs sedan på högvärme i lite olja och tillsätt vatten och juicen från limen. Låt koka i ca 5 minuter eller tills att vattnet kokat bort.
  5. Strimla rödkål och dela tomaterna i halvor. Hacka dillen och löken grovt.
  6. Fördela hummusen och quinoan i skålar. Lägg sedan på kycklingröran, lime marinerade broccoli och blomkål, rödkål och tomaterna, toppa lök, dill och sesamfrön.
Ingredienser
Kyckling
4 st kycklingfiléer
1 st kycklingbuljong
2 msk Sevan tahina
1/2 dl pakrikapuré
salt & peppar
Tillbehör
3 dl quinoa tricolore
150 g broccoli
150 g blomkål
2 dl Vatten
2 st lime
100 g Rödkål
250 g Körbärstomater
4 dl salladslök
1 knippe dill
sesamfrön
salt & peppar
Gör så här
  1. Koka upp vatten, kycklingbuljong i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70°. Lyft upp och låt kallna.
  2. Skär kycklingen eller dra isär och blanda ner. Blanda sedan kycklingen med tahini och paprikapuré. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  4. Bryt broccoli och blomkålen, fräs sedan på högvärme i lite olja och tillsätt vatten och juicen från limen. Låt koka i ca 5 minuter eller tills att vattnet kokat bort.
  5. Strimla rödkål och dela tomaterna i halvor. Hacka dillen och löken grovt.
  6. Fördela hummusen och quinoan i skålar. Lägg sedan på kycklingröran, lime marinerade broccoli och blomkål, rödkål och tomaterna, toppa lök, dill och sesamfrön.

Glöm inte att köpa hem: