Hummus Bowl med paprikamarinerad kyckling
Hummus Bowl med paprikamarinerad kyckling |
Ingredienser
Kyckling
4 st | kycklingfiléer |
1 st | kycklingbuljong |
2 msk | Sevan tahina |
1/2 dl | pakrikapuré |
salt & peppar |
Tillbehör
3 dl | quinoa tricolore |
150 g | broccoli |
150 g | blomkål |
2 dl | Vatten |
2 st | lime |
100 g | Rödkål |
250 g | Körbärstomater |
4 dl | salladslök |
1 knippe | dill |
sesamfrön |
salt & peppar |
Gör så här
- Koka upp vatten, kycklingbuljong i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70°. Lyft upp och låt kallna.
- Skär kycklingen eller dra isär och blanda ner. Blanda sedan kycklingen med tahini och paprikapuré. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp quinoan enligt förpackningens anvisningar.
- Bryt broccoli och blomkålen, fräs sedan på högvärme i lite olja och tillsätt vatten och juicen från limen. Låt koka i ca 5 minuter eller tills att vattnet kokat bort.
- Strimla rödkål och dela tomaterna i halvor. Hacka dillen och löken grovt.
- Fördela hummusen och quinoan i skålar. Lägg sedan på kycklingröran, lime marinerade broccoli och blomkål, rödkål och tomaterna, toppa lök, dill och sesamfrön.
Ingredienser
Kyckling
Tillbehör
|
Gör så här
|