Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Hummustallrik med två sorters hummus och halloumistekt zucchini

Hummustallrik med två sorters hummus och halloumistekt zucchini

Enkel plocktallrik med mycket grönt i form av krispiga zucciniskivor, grönsaker i stavar, salladsblad och syrlig vildgurka. Kikärtsmjöl är proteinrikt och glutenfritt men det går bra med vetemjöl. Vill du göra helt glutenfria zucciniskivor väljer du det första mjölet samt sesamfrön. Servera med bröd för en smakrik orientalisk tapas middag eller ett matigt snack.
Ingredienser
500 g Morötter
1 st Hjärtsalladshuvud
75 g Pistagekärnor
250 g Hummus original
250 g Hummus hot n' spicy
Vildgurka
Oliver
pitabröd
Chili
Örter
Citronskal
Olivolja
Gör så här
  1. Skär zucchinin i skivor ca 0,5 cm. Salta. Riv osten fint och blanda med panko eller sesamfrön eller en blandning av de två.
  2. Vänd skivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ostblandningen.
  3. Frityrstek zucchinin i rikligt med olja ca 2 minuter per sida till de har fått fin färg.
  4. Skala morötterna och skär dem i stavar. Skölj salladen.
  5. Rosta nötterna i en torr stekpanna utan fett och hacka dem grovt.
  6. Lägg upp morötterna, sallad, hummus, oliver och gurka på skålar och fat. Strö över rostade nötter och toppa ev. med chili, citronskal, hackade örter och olivolja.
  7. Servera med pitabröd.
Ingredienser
500 g Morötter
1 st Hjärtsalladshuvud
75 g Pistagekärnor
250 g Hummus original
250 g Hummus hot n' spicy
Vildgurka
Oliver
pitabröd
Chili
Örter
Citronskal
Olivolja
Gör så här
  1. Skär zucchinin i skivor ca 0,5 cm. Salta. Riv osten fint och blanda med panko eller sesamfrön eller en blandning av de två.
  2. Vänd skivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ostblandningen.
  3. Frityrstek zucchinin i rikligt med olja ca 2 minuter per sida till de har fått fin färg.
  4. Skala morötterna och skär dem i stavar. Skölj salladen.
  5. Rosta nötterna i en torr stekpanna utan fett och hacka dem grovt.
  6. Lägg upp morötterna, sallad, hummus, oliver och gurka på skålar och fat. Strö över rostade nötter och toppa ev. med chili, citronskal, hackade örter och olivolja.
  7. Servera med pitabröd.