Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

JULIG couscous sallad med ugnsrostade rotfrukter och hummus

JULIG couscous sallad med ugnsrostade rotfrukter och hummus

En underbart julig sallad fullproppad med härligheter som ugnsrostade rotfrukter, pistagenötter, granatäpplekärnor, hummus, labnehbollar, grönkål, saffranscoucous och en syrlig apelsindressing. Perfekt på julbordet!
Ingredienser
4 port. Couscous
500 g sötpotatis
500 g Morötter
2 dl Pistagekärnor
2 dl Granatäppelkärnor
2 st Avokado
1 burk Sevan Labneh
1 burk Sevan Hummus Original
100 g Grönkål
Olivolja
salt & peppar
2 st Apelsiner
1 1/2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Dijonsenap
1 tsk granatäpplesirap
salt & peppar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).
  2. Skär sötpotatis och morötter i lagom stora bitar (gärna liknande storlek så kan ni kan rosta de på samma plåt lika länge). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringa över lite olivolja + flingsalt. Rosta i ugnen 35-40 min, håll koll så att de inte bränns.
  3. Koka couscousen enligt instruktioner på förpackningen men byt ut salt mot en halv grönsaksbuljongtärning + tillsätt ett halvt pkt (0,25g) saffran, uteslut om man ej gillar saffran. Låt stå.
  4. Vispa ihop ingredienserna till den syrliga apelsindressingen dressingen, slå över den färdiga couscousen och rör runt. Saften från 2 apelsiner, skalet från 1 apelsin, vitvinsvinäger, dijonsenap, granatäpplesirap, salt & peppar.
  5. Dela grönkålen i lagom stora bitar och massera in olivolja, salt och lite peppar.
  6. Ta ut granatäpplekärnor ur granatäpplet, dela avokadon i lagom stora bitar och dela pistagemötterna lite grann.
  7. När rotfrukterna är klara är det dags att lägga ihop salladen. Börja med att ta fram ett stort fat. Varva couscous, rotfrukter, pistagenötter, granatäpplekärnor, avokado, labnehbollar, klickar av hummus samt grönkål. Toppa med lite svartpeppar, pistage och granatäpplekärnor!
Ingredienser
4 port. Couscous
500 g sötpotatis
500 g Morötter
2 dl Pistagekärnor
2 dl Granatäppelkärnor
2 st Avokado
1 burk Sevan Labneh
1 burk Sevan Hummus Original
100 g Grönkål
Olivolja
salt & peppar
2 st Apelsiner
1 1/2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Dijonsenap
1 tsk granatäpplesirap
salt & peppar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).
  2. Skär sötpotatis och morötter i lagom stora bitar (gärna liknande storlek så kan ni kan rosta de på samma plåt lika länge). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringa över lite olivolja + flingsalt. Rosta i ugnen 35-40 min, håll koll så att de inte bränns.
  3. Koka couscousen enligt instruktioner på förpackningen men byt ut salt mot en halv grönsaksbuljongtärning + tillsätt ett halvt pkt (0,25g) saffran, uteslut om man ej gillar saffran. Låt stå.
  4. Vispa ihop ingredienserna till den syrliga apelsindressingen dressingen, slå över den färdiga couscousen och rör runt. Saften från 2 apelsiner, skalet från 1 apelsin, vitvinsvinäger, dijonsenap, granatäpplesirap, salt & peppar.
  5. Dela grönkålen i lagom stora bitar och massera in olivolja, salt och lite peppar.
  6. Ta ut granatäpplekärnor ur granatäpplet, dela avokadon i lagom stora bitar och dela pistagemötterna lite grann.
  7. När rotfrukterna är klara är det dags att lägga ihop salladen. Börja med att ta fram ett stort fat. Varva couscous, rotfrukter, pistagenötter, granatäpplekärnor, avokado, labnehbollar, klickar av hummus samt grönkål. Toppa med lite svartpeppar, pistage och granatäpplekärnor!