Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Köftekryddad ostronskivling i libabröd med paprikaröra

Köftekryddad ostronskivling i libabröd med paprikaröra

Matig, smakrik och snabblagad middagsrätt med muhamarra, en pepprig paprikaröra med valnötter. Köfte är ett samlingsnam för turkiska färsrätter men det är också namnet på en krydda med bla nejlika, muskot och ingefära. Kryddan passar fint ihop med ostronskivlingen, som ger en härlig köttig textur till maträtten.
Ingredienser
600 g ostronskivling
2 Vitlöksklyftor
2 tsk köftekrydda
3 dl kokta kikärter
4 msk hackad persilja
150 g Fetaost
250 g paprikaröra
80 g Småbladig sallad
4 libabröd
salt och olivolja
Gör så här
  1. Rensa svampen och riv den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek svampen i en stekpanna utan fett tills lite av vattnet försvinner. Tillsätt olja, vitlök och köftekrydda och stek 5-10 minuter tills svampen mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kikärter och låt allt bli varmt. Krydda med salt och vänd ner persiljan
  3. Lägg sallad och svamp på brödet och toppa med paprikaröra. Smula över fetaost.
Ingredienser
600 g ostronskivling
2 Vitlöksklyftor
2 tsk köftekrydda
3 dl kokta kikärter
4 msk hackad persilja
150 g Fetaost
250 g paprikaröra
80 g Småbladig sallad
4 libabröd
salt och olivolja
Gör så här
  1. Rensa svampen och riv den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek svampen i en stekpanna utan fett tills lite av vattnet försvinner. Tillsätt olja, vitlök och köftekrydda och stek 5-10 minuter tills svampen mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kikärter och låt allt bli varmt. Krydda med salt och vänd ner persiljan
  3. Lägg sallad och svamp på brödet och toppa med paprikaröra. Smula över fetaost.

Glöm inte att köpa hem: