Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

krispstekt ankbröst med matig nötquinoa och len hummus

krispstekt ankbröst med matig nötquinoa och len hummus

Ingredienser
ANKBRÖST
2 ankbröst
Salt och svartpeppar
smör till stekning
NÖTQUINOA
2 dl quinoa
4 dl Vatten
1 tsk salt
2 dl blandade nötter och frön (t.ex. cashewnötter, hasselnötskärnor, mandel, valnötter, solroskärnor, pumpakärnor).
1 dl hackade Katrinplommon och tranbär
1 Granatäpple
3 msk citron saft
1-2 msk olivolja
salt & peppar
Gör så här
ANKBRÖST
  1. Sätt ungen på 150°.
  2. Skär ett rutmönster i ankbröstets fettkappa, salta och peppra rikligt.
  3. Bryn ankbröstet i smör på medelhögvärme ca 4 min. Ös med smör hela tiden för att få skinnet krispigt.
  4. Ugnsbaka ankbrösten i ca 15 minuter (innertemperatur 55°) Ta ut och låt vila ca 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
NÖTQUINOA
  1. Koka quinoa i saltat vatten och salt i ca 15 minuter.
  2. Rosta nötter/frön i en torr stekpanna (hacka nötterna grovt).
  3. Blanda ner nöt och frö blandningen i den kokta quinoan.
  4. Dela och kärna ur granatäpplet. Tillsätt kärnorna samt katrinplommon och tranbär i quinoan
  5. Blanda ner citronsaft, olja, salt och peppar.
SERVERING
  1. Lägg upp det skivade ankbröstet på ett stort fat tillsammans med den nödiga quinoan.
Ingredienser
ANKBRÖST
2 ankbröst
Salt och svartpeppar
smör till stekning
NÖTQUINOA
2 dl quinoa
4 dl Vatten
1 tsk salt
2 dl blandade nötter och frön (t.ex. cashewnötter, hasselnötskärnor, mandel, valnötter, solroskärnor, pumpakärnor).
1 dl hackade Katrinplommon och tranbär
1 Granatäpple
3 msk citron saft
1-2 msk olivolja
salt & peppar
Gör så här
ANKBRÖST
  1. Sätt ungen på 150°.
  2. Skär ett rutmönster i ankbröstets fettkappa, salta och peppra rikligt.
  3. Bryn ankbröstet i smör på medelhögvärme ca 4 min. Ös med smör hela tiden för att få skinnet krispigt.
  4. Ugnsbaka ankbrösten i ca 15 minuter (innertemperatur 55°) Ta ut och låt vila ca 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
NÖTQUINOA
  1. Koka quinoa i saltat vatten och salt i ca 15 minuter.
  2. Rosta nötter/frön i en torr stekpanna (hacka nötterna grovt).
  3. Blanda ner nöt och frö blandningen i den kokta quinoan.
  4. Dela och kärna ur granatäpplet. Tillsätt kärnorna samt katrinplommon och tranbär i quinoan
  5. Blanda ner citronsaft, olja, salt och peppar.
SERVERING
  1. Lägg upp det skivade ankbröstet på ett stort fat tillsammans med den nödiga quinoan.

Glöm inte att köpa hem: