Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

kryddig köttfärsgryta med grönsaker och labneh

kryddig köttfärsgryta med grönsaker och labneh

Sju kryddor kan vara Mellanösterns vanligaste krydda. Man hittar den i nästan alla hem, för man kan använda den till precis allt. Ungefär som salt och peppar. Till frukostäggen såväl som kötträtter. Kryddan ger en mild kryddig smak till alla rätter. I vårt recept har vi använt den till en mild köttfärsgryta som ska passa alla i familjen.
Ingredienser
KÖTTFÄRSEN:
1/2 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
g ca 500köttfärs
smör till stekning
2 tsk paprikapulver
3 msk Sevan Sju kryddor
1 kanelstång
3 dl köttbuljong (vatten
och buljong eller fond)
SMAKSÄTTNING:
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 zucchini
1/2 dl Sevan kokta kikärtor
1/2 dl Sevan kokta kidneybönor
salt och peppar
8 st Sevan Labneh
4 msk hackad persilja
SERVERAS MED:
Sevan Myntayoghurt
Gör så här
  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs lök och färs i smör i en stekpanna. Blanda ner kryddorna och buljongen.
  3. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Skär paprikan och zucchini i bitar och lägg i grytan. Tillsätt kikärtorna och bönorna. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka ca 5 minuter till.
  5. Lägg i labneh och strö över persilja precis före servering.
Ingredienser
KÖTTFÄRSEN:
1/2 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
g ca 500köttfärs
smör till stekning
2 tsk paprikapulver
3 msk Sevan Sju kryddor
1 kanelstång
3 dl köttbuljong (vatten
och buljong eller fond)
SMAKSÄTTNING:
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 zucchini
1/2 dl Sevan kokta kikärtor
1/2 dl Sevan kokta kidneybönor
salt och peppar
8 st Sevan Labneh
4 msk hackad persilja
SERVERAS MED:
Sevan Myntayoghurt
Gör så här
  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs lök och färs i smör i en stekpanna. Blanda ner kryddorna och buljongen.
  3. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Skär paprikan och zucchini i bitar och lägg i grytan. Tillsätt kikärtorna och bönorna. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka ca 5 minuter till.
  5. Lägg i labneh och strö över persilja precis före servering.

Glöm inte att köpa hem: