kycklingbiffar med matvetesallad och en krämig cashewdressing
kycklingbiffar med matvetesallad och en krämig cashewdressing |
Ingredienser
KYCKLINGEN
500 g | kycklingfilé lår |
1 | tsk kardemummafrön |
1 | Ägg |
dl | ½Köftelik |
salt & peppar |
MATVETESALLAD
3 dl | skalad vete |
1 | grönsaksbuljongtärning |
3 | st strimlade vildgurkor |
1 | knippe rädisor i klyftor |
2 | st morötter grovt rivna. |
dl | ½fin hackad persilja |
DRESSING
3 dl | naturella cashewnötter |
dl | ½vatten |
1 | msk tahinisås |
1 | tsk dadelsirap |
2 | msk sesamfrön |
1-2 | msk citronsaft |
salt & peppar |
Gör så här
KYCKLINGEN
- Mixa filerna till en medelgrovfärs. Rosta kardemumma fröna 2-3 minuter i en torr panna tills det doftar och krossa dem sedan i en mortel.
- Blanda färsen med kardemumma, ägg, köftelik, salt och peppar. Forma färsen till biffar och hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek gyllene på båda sidor. Lägg lock på och låt gå klart på lågvärme ca 7-8 minuter.
MATVETESALLAD
- Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen med buljongtärningen. Låt svalna och blanda med vildgurka, rädisor, morötterna, persiljan och dressingen.
DRESSING
- Mixa alla ingredienser tills du har en slät och krämig dressing, smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer vatten och du upplever att den är tjock.
Ingredienser
KYCKLINGEN
MATVETESALLAD
DRESSING
|
Gör så här
KYCKLINGEN
MATVETESALLAD
DRESSING
|