Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Labnehpaj med rödbetor

Labnehpaj med rödbetor

En krämig och saftig paj för både vardag och fest! Servera med Pistagevinägrette och Svartpepparssmetana, labnehbitar och skogsskräppa.
Ingredienser
Fyllning
300 g Rödbetor
100 g Gul lök
150 g labneh
2 dl Grädde
2 st Ägg
smör
Salt
Peppar
Botten
180 g smör
1,25 dl Socker
35 g Mandelmjöl
4,5 dl Vetemjöl
2 st Äggvitor
Svartpepparsmetana
2 dl Smetana eller Crème Fraiche
Svartpeppar från kvarn
Pistagevinägrett
50 g Pistagenötter, grovhackade
6 msk Olivolja
2 msk Mörk balsamvinäger
1 tsk Honung
Salt
1 tsk honung
Salt
Gör så här
  1. Vispa ägg och socker tills du får en fluffig konsistens. Blanda i vetemjöl, mandelmjöl och rumsvarmt smör. Låt pajdegen vila i kylskåpet minst en timme, helst över natten. Kavla degen tunn och lägg i pajform. Grädda i ugn 175 grader i 10 minuter.
  2. Rosta rödbetorna i ugnen med grovt salt och täckt med folie, på 175 grader i 1,5 timme. Låt svalna och riv rödbetorna med rivjärn. Hacka löken och stek i stekpanna med smör på svag värme tills den blir mjuk. Rör ihop grädde, ägg och labneh med handvisp till en jämn smet och tillsätt de rivna rödbetorna och löken. Lägg fyllningen i den förgräddade botten och grädda i 175 graders ugn i 30 minuter.
  3. Servera med pistagevinägrette och pepparssmetana och en klick labneh.
Ingredienser
Fyllning
300 g Rödbetor
100 g Gul lök
150 g labneh
2 dl Grädde
2 st Ägg
smör
Salt
Peppar
Botten
180 g smör
1,25 dl Socker
35 g Mandelmjöl
4,5 dl Vetemjöl
2 st Äggvitor
Svartpepparsmetana
2 dl Smetana eller Crème Fraiche
Svartpeppar från kvarn
Pistagevinägrett
50 g Pistagenötter, grovhackade
6 msk Olivolja
2 msk Mörk balsamvinäger
1 tsk Honung
Salt
1 tsk honung
Salt
Gör så här
  1. Vispa ägg och socker tills du får en fluffig konsistens. Blanda i vetemjöl, mandelmjöl och rumsvarmt smör. Låt pajdegen vila i kylskåpet minst en timme, helst över natten. Kavla degen tunn och lägg i pajform. Grädda i ugn 175 grader i 10 minuter.
  2. Rosta rödbetorna i ugnen med grovt salt och täckt med folie, på 175 grader i 1,5 timme. Låt svalna och riv rödbetorna med rivjärn. Hacka löken och stek i stekpanna med smör på svag värme tills den blir mjuk. Rör ihop grädde, ägg och labneh med handvisp till en jämn smet och tillsätt de rivna rödbetorna och löken. Lägg fyllningen i den förgräddade botten och grädda i 175 graders ugn i 30 minuter.
  3. Servera med pistagevinägrette och pepparssmetana och en klick labneh.

Glöm inte att köpa hem: