Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Labnehrullar med mynta

Labnehrullar med mynta

Ingredienser
1 st burk Labneh-ost
150 g Riven ost
1/2 tsk Salt
20 st ark Yufkadeg
1 st Ägg
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°c. Häll av vätskan från en burk labneh. Knåda ihop labnehbollarna med riven ost i en bunke. Dra av bladen från myntan och finhacka dem. Blanda ner mynta och salt i labnehröran.
  2. Dela upp labnehröran i 20 bitar (ca 20 g per bit). Varje bit används för att fylla ett ark yufkadeg. Sprid ut röran som en avlång rulle längs med den långa sidan som är mitt emot den spetsigaste. Pensla alla hörn med uppvispat ägg. Vik in kanterna där röran ligger någon centimeter och rulla degen tajt emot den spetsiga biten. När alla ark är använda, lägg dem bredvid varandra i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla ev överblivet ägg på rullarna.
  3. Grädda i ugn ca 20–25 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med vår Paprikaröra eller hummus.
Ingredienser
1 st burk Labneh-ost
150 g Riven ost
1/2 tsk Salt
20 st ark Yufkadeg
1 st Ägg
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°c. Häll av vätskan från en burk labneh. Knåda ihop labnehbollarna med riven ost i en bunke. Dra av bladen från myntan och finhacka dem. Blanda ner mynta och salt i labnehröran.
  2. Dela upp labnehröran i 20 bitar (ca 20 g per bit). Varje bit används för att fylla ett ark yufkadeg. Sprid ut röran som en avlång rulle längs med den långa sidan som är mitt emot den spetsigaste. Pensla alla hörn med uppvispat ägg. Vik in kanterna där röran ligger någon centimeter och rulla degen tajt emot den spetsiga biten. När alla ark är använda, lägg dem bredvid varandra i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla ev överblivet ägg på rullarna.
  3. Grädda i ugn ca 20–25 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med vår Paprikaröra eller hummus.

Glöm inte att köpa hem: