Labnehrullar med mynta

Dessa rullar gjorda på Yufkadeg kan serveras som förrätt eller till mezebuffén. En ljuvlig kombination mellan krispigt och krämigt. Rullarna fylls med en röra gjord på labnehost och mynta men kan varieras utefter vad du är sugen på för stunden. Receptet ger 20 rullar.

Ingredienser

1 burk
labnehost
150 g
riven ost
½ tsk
salt
20 ark
Sevan Yufkadeg
1 st
ägg
Till servering:
1 frp (150 g)
Sevan Paprikaröra
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 °C. Häll av vätskan från en burk labneh. Knåda ihop labnehbollarna med riven ost i en bunke. Dra av bladen från myntan och finhacka dem. Blanda ner mynta och salt i labnehröran.
  2. Dela upp labnehröran i 20 bitar (ca 20 g per bit). Varje bit används för att fylla ett ark yufkadeg. Sprid ut röran som en avlång rulle längs med den långa sidan som är mitt emot den spetsigaste. Pensla alla hörn med uppvispat ägg. Vik in kanterna där röran ligger någon centimeter och rulla degen tajt emot den spetsiga biten. När alla ark är använda, lägg dem bredvid varandra i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla ev överblivet ägg på rullarna.
  3. Grädda i ugn ca 20–25 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med vår paprikaröra eller hummus.