Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

LINSCHILI MED KIKÄRTSBRÖD OCH CHILIHUMMUS

LINSCHILI MED KIKÄRTSBRÖD OCH CHILIHUMMUS

Ingredienser
2 st Gullök
3 st Vitlöksklyftor
2 st paprika
1 st Röd chili
Rapsolja
0,5 dl Tomatpuré
2 msk Paprikapulver
2 msk Spiskummin
1 tsk Torkad koriander
1 tsk Oregano
800 g Krossade tomater
2,5 dl Vatten
1,5 st Grönsaksbuljontärning
2 tsk Salt
1 msk Honung
0,5 msk Sambal oelek
2 st Lagerblad
2 msk Japansk soya
2,5 dl Blandade torkade linser
1 pkt kidneybönor
125 g Majskorn
Tillbehör
1 pkt Hummus hot n' spicy
Färsk koriander
2 st lime
1 Avokado
350 g Cocktailtomater
70 g Småbladig sallad
Kikärtsbröd
4 dl Kikärtsmjöl
1 dl Bovetemjöl
1 tsk Bikarbonat
3,5 dl Vatten
4 msk Olivolja
Gör så här
  1. Hacka löken, vitlöken, paprikan och chilifrukten.
  2. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och fräs löken och vitlöken ett par minuter tills den börjar bli lite glansig och mjuk.
  3. Tillsätt chilifrukten, paprikan, spiskummin, paprikapulver, torkad koriander, oregano, sambal oelek och tomatpuré. Stek ett par minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, lagerblad, japansk soya, honung, salt och linser. Låt koka ihop 30 min.
  5. Förbered kikärtsbrödet: Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och olivolja. Hetta upp en torr stekpanna och häll i lite av smeten. Låt steka ett par minuter på medeltemperatur, till smeten börjar sätta sig. Häll då över lite olivolja och vänd sedan på brödet. Stek någon minut till, tills brödet fått en gyllene färg. Upprepa tills smeten är slut! Låt svalna i en handduk.
  6. Tillsätt kidneybönorna och majskornen till grytan. Låt koka ytterligare 10 min. När linserna känns klara är grytan klar.
  7. Servera grytan med kikärtsbrödet, chilihummus, koriander, lime och en sallad med tomater och avokado.
Ingredienser
2 st Gullök
3 st Vitlöksklyftor
2 st paprika
1 st Röd chili
Rapsolja
0,5 dl Tomatpuré
2 msk Paprikapulver
2 msk Spiskummin
1 tsk Torkad koriander
1 tsk Oregano
800 g Krossade tomater
2,5 dl Vatten
1,5 st Grönsaksbuljontärning
2 tsk Salt
1 msk Honung
0,5 msk Sambal oelek
2 st Lagerblad
2 msk Japansk soya
2,5 dl Blandade torkade linser
1 pkt kidneybönor
125 g Majskorn
Tillbehör
1 pkt Hummus hot n' spicy
Färsk koriander
2 st lime
1 Avokado
350 g Cocktailtomater
70 g Småbladig sallad
Kikärtsbröd
4 dl Kikärtsmjöl
1 dl Bovetemjöl
1 tsk Bikarbonat
3,5 dl Vatten
4 msk Olivolja
Gör så här
  1. Hacka löken, vitlöken, paprikan och chilifrukten.
  2. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och fräs löken och vitlöken ett par minuter tills den börjar bli lite glansig och mjuk.
  3. Tillsätt chilifrukten, paprikan, spiskummin, paprikapulver, torkad koriander, oregano, sambal oelek och tomatpuré. Stek ett par minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, lagerblad, japansk soya, honung, salt och linser. Låt koka ihop 30 min.
  5. Förbered kikärtsbrödet: Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och olivolja. Hetta upp en torr stekpanna och häll i lite av smeten. Låt steka ett par minuter på medeltemperatur, till smeten börjar sätta sig. Häll då över lite olivolja och vänd sedan på brödet. Stek någon minut till, tills brödet fått en gyllene färg. Upprepa tills smeten är slut! Låt svalna i en handduk.
  6. Tillsätt kidneybönorna och majskornen till grytan. Låt koka ytterligare 10 min. När linserna känns klara är grytan klar.
  7. Servera grytan med kikärtsbrödet, chilihummus, koriander, lime och en sallad med tomater och avokado.