Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

ljuvliga lammbiffar med fruktig sallad och myntayoghurt

ljuvliga lammbiffar med fruktig sallad och myntayoghurt

Köfte är mellanösterns svar på köttbullar eller färsbiffar, fast kryddigare! Köfte är oerhört populärt och formerna på den varierar på landet den görs i. I Turkiet gör man avlång köfte på spett och i många arabiska länder gör man rundare bollar och biffar. Oavsett form så blir de lika goda och passar alla i familjen.
Ingredienser
BIFFAR:
1/2 dl Mjölk
1/2 dl ströbröd
1 Ägg
2 msk Sevan Köftekrydda Spice Mix
1 Gul lök
500 g lammfärs
1/2 tsk salt
smör till stekning
SALLAD:
1 huvud grönsallad
125 g Cocktailtomater
2 nektariner
1-2 msk Sevan Granatäppelsirap
TILLBEHÖR:
Sevan Bulgur Mellangrov
Sevan Myntayoghurt
Sevan Baba Ghannouge
Gör så här
BIFFAR:
  1. Blanda mjölk, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke. Låt det svälla några minuter.
  2. Skala och hacka löken. Lägg i bunken tillsammans med färsen.
  3. Krydda med salt och arbeta till en fin färs. Forma till biffar.
  4. Bryn biffarna i smör i medelvarm stekpanna, ca 4 minuter på vardera sida.
SALLAD:
  1. Skölj och riv salladen i stora bitar och lägg i en skål. Dela tomaterna på hälften och skär nektarinen i skivor. Blanda ner i salladen och ringla över granatäppelsirap.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, gärna i buljong.
  3. Servera biffarna med sallad, myntayoghurt, bulgur och baba ghannouge.
Ingredienser
BIFFAR:
1/2 dl Mjölk
1/2 dl ströbröd
1 Ägg
2 msk Sevan Köftekrydda Spice Mix
1 Gul lök
500 g lammfärs
1/2 tsk salt
smör till stekning
SALLAD:
1 huvud grönsallad
125 g Cocktailtomater
2 nektariner
1-2 msk Sevan Granatäppelsirap
TILLBEHÖR:
Sevan Bulgur Mellangrov
Sevan Myntayoghurt
Sevan Baba Ghannouge
Gör så här
BIFFAR:
  1. Blanda mjölk, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke. Låt det svälla några minuter.
  2. Skala och hacka löken. Lägg i bunken tillsammans med färsen.
  3. Krydda med salt och arbeta till en fin färs. Forma till biffar.
  4. Bryn biffarna i smör i medelvarm stekpanna, ca 4 minuter på vardera sida.
SALLAD:
  1. Skölj och riv salladen i stora bitar och lägg i en skål. Dela tomaterna på hälften och skär nektarinen i skivor. Blanda ner i salladen och ringla över granatäppelsirap.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, gärna i buljong.
  3. Servera biffarna med sallad, myntayoghurt, bulgur och baba ghannouge.