Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

lyxiga kycklingvingar med härligt het chilistekt potatis

lyxiga kycklingvingar med härligt het chilistekt potatis

Ingredienser
KYCKLINGVINGAR
400 g kycklingvingar
2 tsk paprikapulver
2 msk olja
4 msk färsk koriander
4 msk citronsaft
5 Vitlöksklyftor
Koriander till garnering
POTATIS
500 g skalad potatis
2 Vitlöksklyftor
1 msk koriander
1 dl Citronsaft
1 tsk paprikapulver
1 msk olivolja
0,5 liter olja till fritering
TILLBEHÖR
Vitlökscrème
Baba Ghannouge
paprikaröra
Gör så här
  1. Krydda kycklingvingarna med paprikapulver och salt. Stek dem i olja. Tillsätt koriander, salt, citronsaft och pressad vitlök och stek ytterligare några minuter. Ta upp vingarna och häll ca 2 msk vatten i pannan och vispa ihop till en sås. Koka upp tills den tjocknar och ringla över vingarna. Garnera med färsk koriander.
  2. Tärna eller skiva potatisen. Hetta upp oljan – glöm inte att stänga av fläkten! Testa om oljan är tillräckligt varm genom att fritera en brödbit, som snabbt ska få färg. Fritera sedan potatisen till den blivit gyllenbrun. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Pressa vitlök och hacka koriander grovt. Blanda potatisen med koriander, vitlök, citronsaft och olivolja. Krydda med paprikapulver och smaka av med salt.
Ingredienser
KYCKLINGVINGAR
400 g kycklingvingar
2 tsk paprikapulver
2 msk olja
4 msk färsk koriander
4 msk citronsaft
5 Vitlöksklyftor
Koriander till garnering
POTATIS
500 g skalad potatis
2 Vitlöksklyftor
1 msk koriander
1 dl Citronsaft
1 tsk paprikapulver
1 msk olivolja
0,5 liter olja till fritering
TILLBEHÖR
Vitlökscrème
Baba Ghannouge
paprikaröra
Gör så här
  1. Krydda kycklingvingarna med paprikapulver och salt. Stek dem i olja. Tillsätt koriander, salt, citronsaft och pressad vitlök och stek ytterligare några minuter. Ta upp vingarna och häll ca 2 msk vatten i pannan och vispa ihop till en sås. Koka upp tills den tjocknar och ringla över vingarna. Garnera med färsk koriander.
  2. Tärna eller skiva potatisen. Hetta upp oljan – glöm inte att stänga av fläkten! Testa om oljan är tillräckligt varm genom att fritera en brödbit, som snabbt ska få färg. Fritera sedan potatisen till den blivit gyllenbrun. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Pressa vitlök och hacka koriander grovt. Blanda potatisen med koriander, vitlök, citronsaft och olivolja. Krydda med paprikapulver och smaka av med salt.

Glöm inte att köpa hem: