Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

mahamara - Paprikaröra

mahamara - Paprikaröra

Ingredienser
3 röda paprikor
1 dl ½valnötter
1 dl Olivolja
2 msk harissa
1 msk granatäppelsirap
2 msk tahini
1 tsk socker
salt & peppar
Gör så här
  1. Sätt ungen på 250 grader.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skal sidan upp på en plåt med bakpapper. Grilla i mitten av ugnen ca 15 minuter tills skalen börjar bli svarta.
  3. Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik, låt stå i ca 15 minuter. Ta sedan bort den övre tallriken och låt svalna. Dra sedan av skalen.
  4. Hacka valnötterna och blanda med de övriga ingredienserna. Låt stå kallt i någon timma innan servering.
Ingredienser
3 röda paprikor
1 dl ½valnötter
1 dl Olivolja
2 msk harissa
1 msk granatäppelsirap
2 msk tahini
1 tsk socker
salt & peppar
Gör så här
  1. Sätt ungen på 250 grader.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skal sidan upp på en plåt med bakpapper. Grilla i mitten av ugnen ca 15 minuter tills skalen börjar bli svarta.
  3. Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik, låt stå i ca 15 minuter. Ta sedan bort den övre tallriken och låt svalna. Dra sedan av skalen.
  4. Hacka valnötterna och blanda med de övriga ingredienserna. Låt stå kallt i någon timma innan servering.

Glöm inte att köpa hem: