Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

majsiga kycklingbröst fyllda med mynta-labneh och valnötter, serveras med ugnsrostade grönsaker & hummus.

majsiga kycklingbröst fyllda med mynta-labneh och valnötter, serveras med ugnsrostade grönsaker & hummus.

Ingredienser
UGNSROSTADE GRÖNSAKER
1 paprika
2 palsternackor
1 Rödlök
300 g potatis
1 knippe rosmarin
2-3 msk olivolja
salt och peppar
MAJSKYCKLING
4 majskycklingbröst
Olivolja
salt och peppar
Fyllning:
80 g Valnötter
150 g labneh
2 tsk olivolja
1 msk färsk/torkad mynta
HUMMUS
Sevan Hummus Original
Gör så här
UGNSROSTADE GRÖNSAKER
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Skär och skala potatisen, palsternackorna och rödlöken i mindre bitar.
  3. Vänd potatisen i olivolja och salt och lägg den i en ugnsfast form.
  4. Baka potatisen i 10 minuter och blanda sedan ner resten av grönsakerna. Baka ytterligare 15-20 minuter.
MAJSKYCKLING
  1. Sätt ungen på 150 grader.
  2. Hacka valnötterna och blanda sedan övriga ingredienserna i en skål. Smaka av med salt.
  3. Lägg fyllningen under skinnet på kycklingen. Salt, peppra och bryn den på medelvärme i olja tills det att den får en fin gyllenbrun färg.
  4. Ugnsbaka sedan i ca 15 minuter (innertempratur 65°C). Låt sedan kycklingen vila 10 minuter på skärbrädan innan du skär upp den. (under tiden som kycklingen vilar, värm gärna upp de ugnsrostade grönsaker i ugnen.)
Ingredienser
UGNSROSTADE GRÖNSAKER
1 paprika
2 palsternackor
1 Rödlök
300 g potatis
1 knippe rosmarin
2-3 msk olivolja
salt och peppar
MAJSKYCKLING
4 majskycklingbröst
Olivolja
salt och peppar
Fyllning:
80 g Valnötter
150 g labneh
2 tsk olivolja
1 msk färsk/torkad mynta
HUMMUS
Sevan Hummus Original
Gör så här
UGNSROSTADE GRÖNSAKER
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Skär och skala potatisen, palsternackorna och rödlöken i mindre bitar.
  3. Vänd potatisen i olivolja och salt och lägg den i en ugnsfast form.
  4. Baka potatisen i 10 minuter och blanda sedan ner resten av grönsakerna. Baka ytterligare 15-20 minuter.
MAJSKYCKLING
  1. Sätt ungen på 150 grader.
  2. Hacka valnötterna och blanda sedan övriga ingredienserna i en skål. Smaka av med salt.
  3. Lägg fyllningen under skinnet på kycklingen. Salt, peppra och bryn den på medelvärme i olja tills det att den får en fin gyllenbrun färg.
  4. Ugnsbaka sedan i ca 15 minuter (innertempratur 65°C). Låt sedan kycklingen vila 10 minuter på skärbrädan innan du skär upp den. (under tiden som kycklingen vilar, värm gärna upp de ugnsrostade grönsaker i ugnen.)

Glöm inte att köpa hem: