Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

marinerade kycklingspett serverade med hel syrlig kronärtskocka

marinerade kycklingspett serverade med hel syrlig kronärtskocka

Ingredienser
KYCKLINGSPETT
6 kycklingfiléer
2 Vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk paprikapuré
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
KRONÄRTSKOCKA
1 hel kronärtskocka
2 Vitlöksklyftor
1 dl Citronsaft
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
TILLBEHÖR
Baba Ghannouge
Hummus hot n' spicy
paprikaröra
Gör så här
  1. Pressa vitlök och blanda en marinad av vitlök, paprikapulver, paprikapuré, olivolja och torkad timjan. Skär kycklingen i ca 2×2 cm stora tärningar och blanda ned den i marinaden. Trä kycklingbitarna på spetten, grilla dem runt om, ca 10 minuter. Vänd då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort stjälken på kronärtskockan och koka den i 30-45 minuter i så mycket vatten att den täcks precis. Testa genom att rycka bort ett av de yttre bladen och se om de lossnar lätt – då är den färdig. Låt kronärtskockan rinna av ordentligt innan servering. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja, paprikapulver och citronsaft samt salt och peppar. Häll marinaden över kronärtskockan.
Ingredienser
KYCKLINGSPETT
6 kycklingfiléer
2 Vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk paprikapuré
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
KRONÄRTSKOCKA
1 hel kronärtskocka
2 Vitlöksklyftor
1 dl Citronsaft
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
TILLBEHÖR
Baba Ghannouge
Hummus hot n' spicy
paprikaröra
Gör så här
  1. Pressa vitlök och blanda en marinad av vitlök, paprikapulver, paprikapuré, olivolja och torkad timjan. Skär kycklingen i ca 2×2 cm stora tärningar och blanda ned den i marinaden. Trä kycklingbitarna på spetten, grilla dem runt om, ca 10 minuter. Vänd då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort stjälken på kronärtskockan och koka den i 30-45 minuter i så mycket vatten att den täcks precis. Testa genom att rycka bort ett av de yttre bladen och se om de lossnar lätt – då är den färdig. Låt kronärtskockan rinna av ordentligt innan servering. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja, paprikapulver och citronsaft samt salt och peppar. Häll marinaden över kronärtskockan.