Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

matig rödbetswrap med valnötter, getost, hummus och pigg citronbulgur.

matig rödbetswrap med valnötter, getost, hummus och pigg citronbulgur.

Ingredienser
RÖDBETSFYLLNING:
400 g råa rödbetor
300 g labneh
salt och peppar
CITRONBULGURFYLLNING:
3 dl bulgur
½ citron
1 dl tranbär
dl ½granatäpplen
2 dl ½rostade valnötter
8 fullkorns- eller majstortillabröd
4-6 spenatblad
Gör så här
RÖDBETSFYLLNING:
  1. Skala rödbetorna, skär i klyftor och lägg i mixern. Mixa stötvis några gånger tills de är finhackade.
  2. Tillsätt getost. Mixa ca 30 sekunder till, smaka av med salt och peppar.
CITRONBULGURFYLLNING:
  1. Koka upp bulguren, följ instruktionerna på förpackningen.
  2. Blanda färdigkokta bulguren med citronsaft och skal, tranbär, granatäpplen och valnötter.
MONTERING:
  1. Lägg 2-3 msk rödbestfyllning mitt på varje tortilla (inte ända ut i kanten) och lägg ett halvt spenatblad ovanpå.
  2. Lägg några skedar bulgurfyllning ovanpå och avsluta med 1 klick hummus.
  3. Vik den övre och nedre kanten över fyllningen.
  4. Rulla ihop tortillan så att fyllningen ligger kvar inuti.
  5. Skär wrapsen mitt itu innan de serveras.
  6. Sevan Hummus pinjenötter
Ingredienser
RÖDBETSFYLLNING:
400 g råa rödbetor
300 g labneh
salt och peppar
CITRONBULGURFYLLNING:
3 dl bulgur
½ citron
1 dl tranbär
dl ½granatäpplen
2 dl ½rostade valnötter
8 fullkorns- eller majstortillabröd
4-6 spenatblad
Gör så här
RÖDBETSFYLLNING:
  1. Skala rödbetorna, skär i klyftor och lägg i mixern. Mixa stötvis några gånger tills de är finhackade.
  2. Tillsätt getost. Mixa ca 30 sekunder till, smaka av med salt och peppar.
CITRONBULGURFYLLNING:
  1. Koka upp bulguren, följ instruktionerna på förpackningen.
  2. Blanda färdigkokta bulguren med citronsaft och skal, tranbär, granatäpplen och valnötter.
MONTERING:
  1. Lägg 2-3 msk rödbestfyllning mitt på varje tortilla (inte ända ut i kanten) och lägg ett halvt spenatblad ovanpå.
  2. Lägg några skedar bulgurfyllning ovanpå och avsluta med 1 klick hummus.
  3. Vik den övre och nedre kanten över fyllningen.
  4. Rulla ihop tortillan så att fyllningen ligger kvar inuti.
  5. Skär wrapsen mitt itu innan de serveras.
  6. Sevan Hummus pinjenötter

Glöm inte att köpa hem: