Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Nachotallrik a la Sevan

Nachotallrik a la Sevan

Nachotallrik med gröna linser, aubergine, vitlökshummus och granatäpple.
Ingredienser
2 dl gröna linser
4 st libabröd
1 st Gullök
1 St Vitlöksklyfta
1 st aubergine
Olja alt smör
1 msk Köftekrydda
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Chilipulver
1/2 st Citron
2 dl Riven ost
1 burk Sevan Hummus Vitlök
1 burk Sevan aubergineröra
Gör så här
  1. Dela libabröden i tunna bitar och lägg ut på en plåt. Rosta i ugnen på 180 grader tills de stelnat och fått lite färg ca 4 min.
  2. Fräs löken i olja på medelhög värme tills den är mjuk och har fått lite färg. Tillsätt vitlök, aubergine, köftekrydda och salt och rör om ordentligt. Stek i tio minuter på medelhög värme tills auberginen är mjuk, rör om då och då. Ta stekpannan av värmen, blanda i linser och citronsaft.
  3. Lägg ut brödchipsen på fyra ugnsfasta tallrikar eller på en stor plåt. Toppa med aubergine- och linsröra och strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen på 250 grader i ett par minuter tills osten smält.
  4. Ta ut ur ugnen och klicka upp Sevan vitlökshummus och Sevan aubergineröra, och avsluta med en skur hackad persilja samt granatäpplekärnor.
Ingredienser
2 dl gröna linser
4 st libabröd
1 st Gullök
1 St Vitlöksklyfta
1 st aubergine
Olja alt smör
1 msk Köftekrydda
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Chilipulver
1/2 st Citron
2 dl Riven ost
1 burk Sevan Hummus Vitlök
1 burk Sevan aubergineröra
Gör så här
  1. Dela libabröden i tunna bitar och lägg ut på en plåt. Rosta i ugnen på 180 grader tills de stelnat och fått lite färg ca 4 min.
  2. Fräs löken i olja på medelhög värme tills den är mjuk och har fått lite färg. Tillsätt vitlök, aubergine, köftekrydda och salt och rör om ordentligt. Stek i tio minuter på medelhög värme tills auberginen är mjuk, rör om då och då. Ta stekpannan av värmen, blanda i linser och citronsaft.
  3. Lägg ut brödchipsen på fyra ugnsfasta tallrikar eller på en stor plåt. Toppa med aubergine- och linsröra och strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen på 250 grader i ett par minuter tills osten smält.
  4. Ta ut ur ugnen och klicka upp Sevan vitlökshummus och Sevan aubergineröra, och avsluta med en skur hackad persilja samt granatäpplekärnor.