Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Pizza med basilikahummus och dubbelrostade kikärtor

Pizza med basilikahummus och dubbelrostade kikärtor

Ingredienser
2 färdiga Pizzadegar (ca 300 gram styck)
1 burk Sevan Hummus Basilika
8 st Vårlökar
1 dl Sevan dubbelrostade kikärtor
1 dl Riven ost
1/2 st Skal av citron
2 tsk Vitlök pressad
2 msk Olivolja
Flingsalt
1 kruka Basilika
Gör så här
  1. Ställ in ugnen på högsta möjliga temperatur varmluft och ställ in en plåt att värmas upp.
  2. Kavla eller dra ut degarna till rundlar.
  3. Fördela hälften av hummusen på vardera pizza. Halvera vårlökarna och lägg ut.
  4. Riv citronskal och vitlök. Fördela dem med dubbelrostade kikärtor och parmesanost.
  5. Avsluta med en skur flingsalt och lite olivolja.
  6. Ta ut den uppvärmda plåten och vänd den upp och ned. Lägg upp pizzan och grädda högst upp i ugnen i ca fem minuter.
  7. Ta ut när den fått fin färg och är lite bubblig. Lägg slutligen på basilikabladen, och servera genast.
Ingredienser
2 färdiga Pizzadegar (ca 300 gram styck)
1 burk Sevan Hummus Basilika
8 st Vårlökar
1 dl Sevan dubbelrostade kikärtor
1 dl Riven ost
1/2 st Skal av citron
2 tsk Vitlök pressad
2 msk Olivolja
Flingsalt
1 kruka Basilika
Gör så här
  1. Ställ in ugnen på högsta möjliga temperatur varmluft och ställ in en plåt att värmas upp.
  2. Kavla eller dra ut degarna till rundlar.
  3. Fördela hälften av hummusen på vardera pizza. Halvera vårlökarna och lägg ut.
  4. Riv citronskal och vitlök. Fördela dem med dubbelrostade kikärtor och parmesanost.
  5. Avsluta med en skur flingsalt och lite olivolja.
  6. Ta ut den uppvärmda plåten och vänd den upp och ned. Lägg upp pizzan och grädda högst upp i ugnen i ca fem minuter.
  7. Ta ut när den fått fin färg och är lite bubblig. Lägg slutligen på basilikabladen, och servera genast.

Glöm inte att köpa hem: